Emotii pe hartie – atelier de caligrafie pentru copii - 8 locuri disponibile

Ce e de facut atunci cand tastatura, butoanele si touch-screen-ul ocupa 90% din timpul copiilor? Ii (re)imprietenim cu scrisul de mana! Caligrafia, caci despre ea este vorba atat in randurile urmatoare, cat si in cadrul minunatului workshop pe care-l organizam la CURSURI COPII PLOIESTI, defineste nu doar arta scrisului frumos, ci si o activitate indragita care-i poate ghida pe copii in cunoasterea de sine.

Stiati ca…

… un studiu realizat in cadrul Universitatii din Washington a demonstrat ca elevii care isi scriau eseurile de mana scriau mai mult iar ideile lor erau mult mai complexe fata de ale celor care scriau la tastatura?

De ce e important  sa scriem de mana in era tastaturii?

Scrisul de mana, acea scriitura ordonata, cursiva, care impodobea corespondenta clasica sau jurnalele adolescentine, a pierdut teren in favoarea digitalului. Cu toate acestea, scrisul de mana are beneficiile lui de necontestat si nu, nu ma refer la faptul ca-i aduce copilului un calificativ pozitiv. A scrie de mana sau a scrie frumos de mana inseamna mult mai mult decat un FB (Foarte Bine) trecut in carnetul de note.

Inseamna:

 • dezvoltarea imaginatiei;
 • dezvoltarea abilitatilor de lectura;
 • imbunatatirea procesului de memorare;
 • imbunatatirea procesului de invatare;
 • stima de sine crescuta;
 • sporirea creativitatii.

Pentru noi, C A L I G F R A F I E inseamna emotii pe hartie si vrem sa transmitem si copiilor aceasta dragoste pentru scriitura dichisita si ordonata. Literele noastre prind contur definit si apoi se transforma in semne cochete gratie infloriturilor si elementelor decorative cu care le inzestram.

7 lucruri concrete pe care le vor face participantii la workshop-ul  de caligrafie, „Emotii pe hartie!”

 1. vor afla curiozitati din lumea scrisului de mana si etapele importante din istoria scrisului;
 2. se vor familiariza cu anticul si clasicul toc de scris. Vor face cunostinta cu penita si calimara cu cerneala.
 3. vor incepe usor, usor sa schiteze semne grafice.
 4. pe masura ce literele prind contur si albafetul se deruleaza inainte, momentelor de caligrafie li se alatura cele de creatie literara. Cu literele frumos caligrafiate, decorate cu inflorituri aparte, asezate in cuvinte boeme, compunem mici poeme.
 5. Vor afla ca pot scrie nu doar cu toc, ci si cu o pana sau cu o ramurica sau cu un… betisor de urechi! Cerneala sa fie, si colorata si din belsug, caci distractia e garantata!
 6. Vor afla ca, prin scrisul de mana, au posibilitatea sa se relaxeze, sa se concentreze mai bine, sa creeze mici frumuseti vizuale, sa realizeze un poster sau sa-si decoreze un tricou cu un mesaj care-i caracterizeaza.
 7. Isi vor antrena rabdarea si simtul artistic exersand si tehnica Zentangle – una dintre cele mai relaxante forme de arta prin care vor crea imagini inedite urmand cateva tipare repetitive. Este extraordinar ca aceasta tehnica sau, mai exact, tiparele folosite in cadrul ei, le sunt de mare ajutor micilor caligrafi in “modelarea” literelor din penita.

Intalnirile noastre se desfasoara intr-o atmosfera prietenoasa si relaxanta din care nu lipsesc zambetele, buna dispozitie, gustarile delicioase si sanatoase.

Va invitam cu drag sa traim emotiile nu doar in suflet, ci si pe hartie! Hartie de caligrafie!

DETALII PROGRAM:

 • Trainer: Mihaela Istrate;
 • Structura: 5 sesiuni (2 ore fiecare);
 • Grupa de varsta: 9 – 14 ani;
 • Cursul se va desfasura dupa urmatorul PROGRAM: vineri, 4 mai (interval orar 18:00 – 20:00), sambata, 5 mai (interval orar 9:00 – 11:00), vineri, 11 mai (interval orar 18:00 – 20:00), sambata, 12 mai (interval orar 9:00 – 11:00), vineri, 18 mai (interval orar 18:00 – 20:00).
 • Investitie: 380 lei (sunt incluse toate materialele cu care copilul va lucra: toc, penite, cerneala, hartie speciala, carton, etc. Materialele raman in posesia cursantului, precum si toate creatiile pe care acesta le realizeaza in timpul workshop-ului);
 • Ne rezervam dreptul de a modifica perioada de desfasurare a cursului in cazul in care nu intrunim cel putin 7 inscrieri, pentru perioada si grupa de varsta anuntate initial.
 • Va recomandam sa le explicati copiilor tematica si scopul programului pentru care faceti inscrierea! Pentru ca programele noastre sa-si atinga scopul propus, in activitatile desfasurate de trainerii nostri este necesara implicarea activa a fiecarui participant;
 • Pentru detalii legate de program, costuri si rezervari va rugam sa ne contactati  la: office@cursuricopiiploiesti.ro sau 0736 997 294.

mai multe detalii vreau sa ma inscriu

vreau sa ma inscriu

Daca ai nevoie de mai multe informatii Te sunam noi

Subiect (obligatoriu)

Numele (obligatoriu)

Numar de telefon (obligatoriu)

Data: 25/06/2018 - 29/06/2018

Ora: 17:30

Locatia: Centrul Educational CURSURI COPII PLOIESTI

Formular Inscriere

Emotii pe hartie – atelier de caligrafie pentru copii

toate campurile obligatorii

Rezervarile sunt inchise pentru acest eveniment.