Reinventam povestile – Atelier de scriere creativa - 10 locuri disponibile

Fara povesti lumea ar fi saraca, anosta si trista. Magia intamplarilor fantastice traite de super-eroii basmelor, calatoriile peste mari si tari, peisajele ireale zugravite de penelul imaginatiei, lupta dintre bine si rau, toate acestea ne calauzesc copilaria.

Pasii gandurilor ne sunt purtati pe taramuri fantastice si, in fata ochilor, ni se releva posibilitatea de a fi cine vrem! Pret de cateva pagini prinse intre clipele timpului ne transformam in Feti-Frumosi si Ilene Cosanzene, in balauri cu sapte capete, inorogi sau zane blande.

Reinventam Povestile

Atelier de scriere creativa – CURSURI COPII PLOIESTI

Dar cum ar fi sa cream noi insine povesti originale care sa dainuiasca peste timp? Cum ar fi ca rodul imaginatiei noastre sa fie punctul de plecare al unui atelier de scriere creativa?

Cititul povestilor si scrisul acestora sunt strans legate intre ele printr-un proces calauzit de imaginatie, un proces care nu trebuie neglijat: creativitatea!

Lectura este sinonimul cunoasterii, al contactului cu propria persoana, cu ceea ce e in jurul nostru, cu realul si irealul deopotriva. Prin lectura ne implicam emotional in lumea cuvintelor iar acesta este primul pas catre procesul creator, valorificand ceea ce am dobandit in urma cititului.

Scrierea creativa implica impartasirea gandurilor si conturarea unor lumi posibile sau imposibile. In procesul de scriere creativa sunt puse in miscare rotitele functiei emotive, cele ale imaginatiei, precum si cele ale limbajului. Astfel iau nastere compozitii originale, de cele mai multe ori fictionale, in care creativitatea si imaginatia se imbina armonios.

Ce se intampla in cadrul Atelierului de scriere creativa „Reinventam povestile”:

 • aflam ce sunt povestile, de unde vin ele, cine le creeaza, cine face parte din ele si cum putem contribui si noi la conceperea lor;
 • faurim personaje noi, le dam viata prin arta cuvantului scris, le asociem cu decoruri magice pe care, ulterior, le vom si desena;
 • cu ajutorul expresiilor frumoase dam suflet continutului povestii, cream pilde si titluri captivante;

Care este scopul intalnirilor noastre:

 • copiii vor fi redirectionati catre placerea lecturii;
 • copiii sunt familiarizati cu tainele scrisului si au posibilitatea sa-si dezvolte imaginatia, creativitatea si vocabularul;
 • copiii sunt incurajati sa-si exprime liber si sincer propriile trairi si emotii.

Intalnirile noastre se desfasoara intr-o atmosfera prietenoasa si relaxanta din care nu lipsesc zambetele si buna dispozitie.

Va invitam cu drag!

IMPORTANT!

 • Trainer: Mihaela Istrate
 • Structura: o intalnire/luna (o ora si jumatate);
 • Grupa de varsta: 8 – 10 ani si 11 – 14 ani;
 • Ne rezervam dreptul de a modifica perioada de desfasurare a atelierului in cazul in care nu intrunim cel putin 7 inscrieri, pentru perioada si grupa de varsta anuntate initial.
 • Va recomandam sa le explicati copiilor tematica si scopul programului pentru care faceti inscrierea! Pentru ca programele noastre sa-si atinga scopul propus, in activitatile desfasurate de trainerii nostri este necesara implicarea activa a fiecarui participant;
 • Pentru detalii legate de program, costuri si rezervari va rugam sa ne contactati  la: office@cursuricopiiploiesti.ro sau 0736 997 294.

mai multe detalii vreau sa ma inscriu

vreau sa ma inscriu

Daca ai nevoie de mai multe informatii Te sunam noi

Subiect (obligatoriu)

Numele (obligatoriu)

Numar de telefon (obligatoriu)

Data: 20/05/2017

Ora: 10:00

Locatia: Centrul Educational CURSURI COPII PLOIESTI

Formular Inscriere

Reinventam povestile – Atelier de scriere creativa

toate campurile obligatorii

Rezervarile sunt inchise pentru acest eveniment.