Tabara CURSURI COPII PLOIESTI – Iulie 2017, Bran - 0 locuri disponibile

“Copiii nu sunt carti de colorat. Nu poti sa-i completezi si sa-i umpli cu culorile tale preferate.” (Khaled Hosseini)

Tabara ne reinvie noua, adultilor, memoria copilariei trecute, gustul dulce al libertatii fara griji, al placerii de a-ti face noi prieteni, al bucuriei de a te exprima sincer, de a fi TU. Am pasat stafeta copilului de azi si-l observam atent cum se bucura cand iese din contextul decorului zilnic, din lumea in care-si petrece mare parte din timp si evadeaza in universul colorat pe care mersul intr-o tabara i-l pune la dispozitie.

La inceput, tabara este perceputa ca un simbol al deconectarii si distractiei dar, daca privim lucrurile in profunzime, ne dam seama ca e vorba de mai mult de-atat. O tabara bine gandita si structurata in beneficiul copilului, dar si in cel al parintelui, combina partea distractiva a intregului concept cu partea responsabila, o responsabilitate venita din partea copilului, cu privire la propria persoana, dar si la colegii de grup.

Ati prins ideea? Copilul nu merge in tabara doar pentru ca are nevoie de o deconectare, de un restart, ci pentru ca, printre  nevoile sale se numara buna comunicare cu cei din jur, gestionarea timpului, gasirea solutiilor la diverse probleme in care este implicat, grija fata de propriul corp, dezvoltarea capacitatii de a lua o decizie care sa-i fie utila, etc. Da! In tabara poate invata cum sa devina mai independent, cum sa se descurce in lipsa parintilor sau a bunicilor care acasa ii sunt aproape mai tot timpul, cum sa se ingrijeasca de propria igiena corporala, cum sa-si faca patul/ordine in camera, cum sa-si aranjeze hainele, etc.

Tabara CCP 2017

Tabara CURSURI COPII PLOIESTI – Iulie 2017, Bran

Nu exista “E prea mic pentru toate astea!!!”  Totul are un inceput si, pentru un grup de 25 de prieteni, frumosi si curajosi, startul a fost dat pe 16 iulie cand s-au “imbarcat”, voiosi si nerabdatori, intr-o calatorie despre care vor vorbi si isi vor aminti mult timp de-aici inainte!

Tabara Cursuri Copii Ploiesti la Pensiunea din Livada

Am tot auzit prin basme si povesti cum ca 3, 7 si 9 sunt cifre magice insa, cu voia ta, vreau s-o adaug si pe 6!

6 zile colorate, echilibrate si pline de soare,

25 de copii frumosi,

3 traineri inimosi,

O gazda primitoare, si-o livada mare, mare!

Timp de 6 zile, o particica din viata a 25 de copii a fost schimbata in bine. Important este ca aceasta schimbare, cu ajutorul celor de acasa, va dainui in sufletul lor, in comportament, in relatia cu ei insisi dar si cu cei din jur. Dupa ce s-au relaxat si au citit file intregi din cartea naturii – fiind o tabara la poalele muntelui, unde natura i-a asteptat cu bratele deschise -, au luat parte la activitati menite sa le stimuleze creativitatea si comunicarea, dezvoltarea increderii in propria persoana, deblocarea si depasirea barierelor si limitarilor personale. La final, au tras linie si au schitat cateva dintre lucrurile importante  pe care le-au invatat in tabara. Iata 10 dintre acestea:

 1. Am invatat sa ne gestionam timpul, astfel incat sa ne incadram intr-un program, sa nu intarziem, sa fim eficienti. Cu siguranta acest lucru ne va fi de folos pe viitor, mai ales la scoala sau in organizarea temelor si a timpului pentru studiu.
 2. Am interactionat si am comunicat mai mult cu ceilalti. Acest lucru ne e de mare folos atunci cand vrem sa aflam ceva despre cei de langa noi.
 3. Acum stim sa luam o decizie.
 4. Am aflat si ca este important sa gasim solutii atunci cand suntem intr-un impas. E minunat, pentru ca nu mai apelam de fiecare data la altii ca sa ne ajute.
 5. Am avut singuri grija de noi, de igiena noastra corporala, de cum ne organizam lucrurile in camera, etc,
 6. Acum stim ce trebuie sa facem ca sa solutionam un conflict.
 7. Exista lucruri mult mai importante decat jocurile de pe telefon/tableta, cum ar fi petrecerea timpului in natura alaturi de prieteni.
 8. Am invatat sa fim mai hotarati dar si mai stapani pe noi insine. Cu alte cuvinte, suntem mai increzatori in ceea ce facem si ceea ce spunem.
 9. E important sa ne ascultam corpul/organismul, si sa-i receptionam semnalele. De asemenea, e bine sa ne imprietenim cu emotiile noastre, sa stim ce inseamna, sa le acceptam si sa le gestionam corect.
 10. Am invatat sa fim mai darnici cu ceilalti, sa impartim, dar si sa primim cu inima deschisa si zambetul pe buze.

Tabara CCP 2017_I

Tabara CURSURI COPII PLOIESTI – Iulie 2017, Bran

De ce au nevoie copiii nostri sau scurt feedback pentru parinti

E de la sine inteles ca un copil, pentru a fi bine echipat din punct de vedere emotional, are nevoie de atentia noastra, de intelegere si siguranta, de ingrijire corespunzatoare. Ti-e cunoscuta vorba “Sa nu-i lipseasca nimic!” si e cat se poate de adevarata atat timp cat copilul:

 • se simte in siguranta alaturi de parintii sai, ceea ce-i da puterea sa cultive increderea in relatiile viitoare;
 • isi exprima sentimentul de conectare si apartenenta ca sa se simta mai puternic;
 • isi dezvolta autonomia cu scopul de a-si descoperi autenticitatea;
 • isi cultiva stima de sine si libertatea de exprimare – atat de necesare pentru a-si descoperi si a-si urma propriul drum in viata;
 • isi cultiva autodisciplina cu ajutorul unui set de limite realiste, dar rezonabile, ferme, dar blande.

Tabara CCP 2017_II

Tabara CURSURI COPII PLOIESTI – Iulie 2017, Bran

Cele de mai sus reprezinta o serie de nevoi de dezvoltare pe care copilul trebuie sa le descopere ma ales in relatiile cu parintii, cele mai apropiate persoane din viata lor. Fiti prezenti in viata copiilor, acceptati-i cu bune si cu rele, cu micile imperfectiuni care pe toti ne caracterizeaza. Oferiti-le siguranta emotionala dar si sustinere, incredere si suport in procesul de dezvoltare a competentelor personale. Incurajati-i sa pastreze si sa dezvolte acele 10 lucruri importante pe care le-au dobandit in cadrul taberei. Incurajati-le libertatea de exprimare, nevoia de a fi ei insisi, de a fi creativi, de  a se manifesta si a-si transmite trairile. Nu le restrictionati accesul la functionarea independenta pentru ca altfel risca sa devina adulti dependenti si neajutorati din punct de vedere social si relational.

Pentru ca s-au simtit minunat in tabara, ii asteptam si anul urmator sa relationeze, sa se distreze impreuna, sa invete lucruri noi, sa se bucure de natura. Scos din contextul zilnic, se va obisnui sa ia decizii, sa fie, intr-un fel, pe cont propriu, sa faca anumite lucruri pe care acasa fie le refuza, fie sunt facute de altii (sa-si faca patul, sa-si impacheteze hainele, etc.), sa faca miscare, sa-i ajute pe ceilalti, sa socializeze mai mult. Tabara Cursuri Copii Ploiesti este locul potrivit unde echilibrul se imbina perfect cu prietenia si independenta.

mai multe detalii vreau sa ma inscriu

vreau sa ma inscriu

Daca ai nevoie de mai multe informatii Te sunam noi

Subiect (obligatoriu)

Numele (obligatoriu)

Numar de telefon (obligatoriu)

Data: 16/07/2017 - 21/07/2017

Ora: 00:00

Locatia: Pensiunea din Livada

Formular Inscriere

Tabara CURSURI COPII PLOIESTI – Iulie 2017, Bran

toate campurile obligatorii

Pentru acest eveniment au fost rezervate toate locurile.