Reteta succesului se invata din copilarie – Telegraful de Prahova

Reteta succesului se invata din copilarie

11 octombrie 2012

În Ploiesti s-a deschis un centru pentru initiere, adresat in special copiilor. Cursurile sunt menite sa-i pregateasca pe cei mici pentru a se descurca mai usor in societate, atunci cand vor creste mari.

Avantajul acestor cursuri de dezvoltare personala este acela ca micutii beneficiaza de metode de invatare alternativa, experimentale si informale, care sunt mult mai apropiate de modul in care asimileaza informatia. In plus, relatia dintre copiii  care participa la curs este una de colaborare, nu de competitie, cum se intampla in cadrul scolii.

Aceste experiente ii ajuta sa dobandeasca noi deprinderi, sa constientizeze directiile potrivite de dezvoltare personala si sa identifice nevoia de invatare continua. Tematica cuprinde comunicarea, relationarea, increderea si curajul.

“Este un curs care dezbate subiecte cum ar fi limbajul verbal si non-verbal, multe activitaţi de motivare, ii învatam cum sa gandeasca pozitiv si cum sa actioneze astfel incat, pe viitor, cu toate activitatile pe care le fac, sa aiba rezultate concrete, de succes”, a precizat Adriana Dascalu, coordonatorul proiectului.

Copiii invata si sa relationeze cu adultii in cel mai eficient mod,  cum sa crească stima si increderea de sine, sa devina mai creativi, sa asculte parerea celorlalti, sa comunice clar ceea ce doresc sa spuna, sa invete cum sa solicite ceva pentru a obţine ceea ce doresc.