Atelier - Alimentatie sanatoasa
Data: 12.03.2016

Ora: 10:00 - 12:00

Stilul de viata pe care il ai este semnatura ta personala.

Scopul atelierului "Alimentatie sanatoasa" este sa conturam impreuna stilul alimentar care se potriveste caracteristicilor personale: varsta, predispozitie metabolica, sex, activitatea fizica si mentala pe care o desfasori, viata familiala si sociala.

Traim intr-o mare viteza, viata noastra se desfasoara pe pilot automat, mancam automat, ne spalam automat, dormim automat, vorbim automat, muncim automat, viata noastra este o succesiune de mecanisme automate unde nu mai are loc nici un pic de constienta.

Faptul ca mancam automat, fara constienta valorii pe care alimentele o au sau nu pentru sanatatea noastra face sa apara bolile, starile de oboseala cronica, de insatisfactie si nefericire. Este necesar sa luam decizii potrivite noua, sa ne asumam propriul stil de viata.

In jungla urbana in care traim stilul alimentar traditional nu ne mai serveste la nimic si este imperios necesar sa (re)invatam sa mancam pentru ca mancarea sa ne fie hrana, “sa ne fie medicament”(Hipocrate).

Pentru noi, ca adulti, stilul de viata si implicit cel alimentar sunt un aspect al deciziei personale despre cum alegem sa traim. In schimb, in ceea ce-Iipriveste pe copiii nostri, viitorul lor sta in mainile noastre si avem responsabilitatea hotararilor pe care le luam pentru ei.

Este necesar sa constientizam tiparele alimentare pe care le transmitem copiilor, obiceiurile alimentare pe care acestia si le asimileaza din mediul social in care traiesc- scoala, diverse activitati, grupurile sociale pe care le frecventeaza- si impactul fizic, metal si emotional pe care toate acestea le au asupra lor.

Este esential sa intelegem ca anxietatea, kilogramele in plus, frustrarea, rezultatele bune sau mai putin bune la scoala, nemultumirea, somnul odihnitor sau nu, sunt rezultatele unui stil de viata adoptat de copii involuntar, ca noi suntem responsabili pentru asta si ca sta in puterea noastra sa asiguram un viitor frumos si armonios copiilor nostri.

Finalitatea acestui program este sa invatam impreuna cu copiii nostri valoarea nutrivita a alimentelor cu care ne hranim, sa ne educam gustul, sa invatam sa gatim usor, repede, gustos si satios, in esenta sa ne conturam un stil de viata alimentar care sa ne satisfaca nevoile energetice ale corpului, sa ne aduca vitalitate si sanatate.

Te invitam asadar, sa iei parte la o prima intalnire demonstrativa GRATUITA, pe parcursul careia iti vei redefini notiunea de gatit, vei descoperi, intr-o atmosfera relaxanta cat de usor si placut este sa pregatesti mancaruri sanatoase, simple si gustoase. Vei lua parte la o discutie interactiva despre obiceiurile alimentare, vei cunoaste oameni ca tine care vor sa-si imbunatateasca stilul de viata si vei dobandi informatii pretioase, retete noi, o noua perspectiva asupra bucatariei, energie si motivatie pentru a aplica in viata ta obiceiuri sanatoase.

Trainer: Andreea Scorpan
"Sunt Andreea Scorpan, Consilier de Nutritie, iar scopul meu este sa conturam impreuna stilul alimentar care se potriveste caracteristicilor tale personale: varsta, predispozitie metabolica, sex, activitatea fizica si mentala pe care o desfasori, viata familiala si sociala.

Modalitatea in care eu inteleg sa abordez nutritia este una indreptata spre educatie si construirea unui stil de viata sanatos. Privesc viata spre sanatate, vitalitate si stare de bine, nu dinspre boala si indispozitie.

Privesc viata la nivel holistic si imbin nutritia cu obiceiuri sanatoase pentru o un stil de viata care sa aduca fiecaruia in parte, in functie de nevoi, starea de bine pe care si-o doreste."

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus