Micii ingineri - Ateliere de stiinte si inginerie pentru copii
Data: 18.02.2017 - 19.04.2017

Ora: 9:00 - 10:30

O calatorie initiatica in lumea stiintelor si ingineriei prin intermediul constructiilor de mecanisme robotice si programarii.

Mai intai discutam, partajam, observam si descoperim. Apoi construim un model pe care il si programam pentru a se comporta exact așa cum vrem noi. La sfârșit, modelul este imbunatatit sau evolueaza in ceva nou, așa cum spiritul de inovație sau cel creator ne indeamna.

STRUCTURA:
Este un program de ateliere destinat copiilor intre 6 si 10 ani. Programul contine 4 module a cate 8 lectii de 1,5 ore, structurate astfel:

I. Modulul de Initiere in Robotica, in care se studiaza blocurile de programare, tipuri de mecanisme si alte metode de transmitere a miscarii, se creeaza mici programe si se construiesc mici proiecte care exemplifica cele studiate - de ex., la lectia despre angrenaje cu toti dintate construim un lansator de titireze care poate fi apoi transformat de catre copii pentru a imbunatati viteza, timpul de rotatie sau numarul de titireze lansate deodata;

II. Modulul de Aerospatiale, in care studiem un subiect din istoria aviatiei sau cuceririi spatiului, apoi construim dupa plan un model care reprezinta subiectul studiat - de ex. sistemul solar, naveta spatiala sau avionul radar AWACS;

III. Modulul Natura si Robotica, in care studiem un subiect din natura, apoi construim dupa plan un model care reprezinta subiectul studiat - de ex. un cuib cu puisori, o ciocanitoare sau o planta carnivora;

IV. Modulul Masini Extraordinare, in care studiem diverse masinarii si echipamente folosite de oameni, apoi construim dupa plan un model care reprezinta subiectul studiat - de ex. macaraua turn, podul mobil sau motostivuitorul.

OBIECTIVE:

  • dezvoltarea capabilitatii de a rezolva probleme din viata reala;
  • imbunatatirea comunicarii si muncii in echipa;
  • dezvoltarea vocabularului tehnic si generalist;
  • dezvoltarea abilitatilor de a transpune in 3D instructiuni 2D;
  • dezvoltarea atentiei si a lucrului dupa reguli si instructiuni in partea de constructie;
  • dezvoltarea in paralel a creativitatii in partea de design si proiectare;
  • transpunerea in comenzi masina a instructiunilor verbale umane / pseudocod vizual.

Programul foloseste kituri educationale Lego Education, laptopuri și proiector/TV. Se va lucra in echipe formate din 2 copii.

Un program Cursiva.ro desfasurat in parteneriat cu Centrul Educational CURSURI COPII PLOIESTI

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus