ROBOJunior - Ateliere de robotica Lego EV3 Mindstorms pentru copii
Data: 18.03.2017 - 27.05.2017

Ora: 10:30 - 12:00

Mai intai invatam principiile roboticii si cum ii programam pe roboti pentru a executa fara greseala comenzile noastre. Invatam si despre computere, motoare, senzori, elemente de structura, mecanisme si alte componente necesare crearii si transformarii miscarii. Apoi realizam proiecte in care ne vom demonstra calitatile de constructor si cele de programator.

Este un program de ateliere destinat copiilor intre 10 si 14 ani si este cel mai complet program de robotica dezvoltat de Cursiva Education. Este recomandat tuturor copiilor care iubesc sa construiasca mecanisme si masinarii atat dupa instructiuni date cat si liber, dupa imaginatie si care doresc sa invete cum pot fi acestea comandate prin programare.

OBIECTIVE:

  • dezvoltarea capabilitatii de a rezolva probleme din viata reala;

  • imbunatatirea comunicarii si muncii in echipa;

  • dezvoltarea vocabularului tehnic si generalist;

  • dezvoltarea abilitatilor de a transpune in 3D instructiuni 2D;

  • dezvoltarea atentiei si a lucrului dupa reguli si instructiuni in partea de constructie;

  • dezvoltarea in paralel a creativitatii in partea de design si proiectare.

Este un program de ateliere destinat copiilor care au urmat deja programul Smart Robot sau au cel putin 10 ani.

STRUCTURA:

Programul contine 36 de lectii a cate 1,5 ore, structurate astfel:

I.Modulul de programare EV3 Mindstorms, in care se studiaza blocurile de programare, se creeaza programe care exemplifica functionarea motoarelor, senzorilor si celorlalte componente robotice. acest modul nu foloseste prea mult partea de constructie, vom construi doar robotul educator, un robot destinat invatarii programarii.

II. Modulul de proiecte asistate, in care studiem temeinic un subiect, apoi construim dupa plan un model care reprezinta subiectul studiat - de ex. radarul, sortatorul de piese lego pe culori sau centrala solara;

III. Modulul de creatii si inventii, in care studiem un subiect apoi, folosind inspiratia si mecanismele de baza deja invtate, proiectam, construim, testam si validam un prototip de mecanism robotic care exemplifica subiectul studiat. acest modul se incheie cu o sedinta de 2 ore in care desfasuram o competitie de lupte tip sumo intre roboti proiectati si construiti de copii.

Programul foloseste kituri educationale de la Lego Education, laptopuri si proiector/tv. Se va lucra in echipe formate din 2 copii.

Un program Cursiva.ro desfasurat in parteneriat cu Centrul Educational CURSURI COPII PLOIESTI

Va invitam cu drag!

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus