Atelier "Spargem stereotipurile"

Data: 06.02.2016
Ora: 10:00 - 12:00

Copiii sunt mici cercetatori, care inca din primii ani de viata duc o munca asidua pentru a descoperi mediul inconjurator.

Cu ajutorul binecunoscutei intrebari "de ce?"  adresata parintilor, fratilor, vecinilor, educatorilor si invatatorilor, copiii afla primele lucruri despre lumea in care traiesc.

In sprijinul acestui proces de cunoastere vin de asemenea, desenele animate, cartile, emisiunile TV, jocurile video si internetul.

Aflati la varsta la care sunt foarte curiosi si receptivi la tot ceea ce se intampla in jurul lor si la informatiile care li se transmit, odata cu asimilarea unui bagaj mare de cunostinte, copiii isi insusesc prin procesul de invatare sociala si o serie de stereotipuri, care le ofera o cunoastere limitata sau chiar o informatie gresita despre oamenii care apartin unei anumite categorii etnice, prezinta anumite trasaturi fizice, se imbraca intr-un anumit fel etc.

Ne propunem sa venim in sprijinul micilor cercetatori si sa ii ajutam sa isi construiasca o imagine cat mai corecta a lumii inconjuratoare. O data insusite, stereotipurile genereaza prejudecati si comportamente discriminatorii in randul copiilor, ceea ce  reprezinta un obstacol in dezvoltarea lor armonioasa si ii impiedica sa ia decizii corecte cu privire la semenii lor.

De aici importanta participarii copiilor dumneavoastra la atelierul " Spargem stereotipurile si ii vom cunoaste cu adevarat pe oamenii de langa noi"

Tematica atelierului cuprinde:

  • Definirea conceptului de stereotip;
  • Clasificarea stereotipurilor;
  • Cauzele si efectele stereotipurilor;
  • Constientizarea stereotipurilor;
  • Prejudecati si discriminare;
  • Modalitati de eliminare a stereotipurilor si combaterea discriminarii.

Va invitam cu drag!