Atelier de indreptare / corectare a scrisului de mana




Data: 05.02.2022 - 05.03.2022

”Scrie foarte urat!”, ”Nu ii descifrez scrisul!”, ”L-am depunctat din cauza scrisului ilizibil!”, ”Aceasta este litera A sau este O...?” , ”Oare ce a vrut să scrie aici, nu înțeleg nimic, e indescifrabil!” Scrisul de mana este o provocare, sunteti de acord? Iar aceasta provocare incepe din perioada prescolara, cand literele de tipar incep sa prinda usor, usor contur, trasate de manutele nesigure ale prichindeilor. Urmeaza debutul claselor primare, cand scrisul trece si el la un alt nivel, pregatindu-se sa devina un fel de amprenta a celui care-l exerseaza.

Chiar daca traim in perioada mesajului tastat, scrisul de mana nu si-a pierdut din importanta. Notitele se iau scriind de mana, verificarile sau testele sunt scrise de mana, temele de asemenea. Problema se pune atunci cand scrisul de mana este... indescifrabil si atrage dupa sine depunctari serioase la examene sau teste importante. Pentru ca nu sunt deloc putini cei care se confrunta cu aceasta problema a ”scrisului urat”, am considerat necesara organizarea unor ateliere de indreptare/corectare a scrisului de mana.

Scopul unui astfel de atelier este acela de a ne reimprieteni cu scrisul de mana, de a-l redescoperi altfel decat este predat - invatat la scoala. Avem nevoie de RABDARE pentru a exersa de mai multe ori componentele literelor, avem nevoie de o POSTURA potrivita pentru a ne simti bine cu noi insine, avem nevoie de un INSTRUMENT de SCRIS potrivit care sa ne ajute sa imbunatatim aspectul scrisului. Ne vom juca cu mai multe instrumente de scriere, variind intre cele clasice si cele moderne, vom incerca mai multe tipuri de hartie si liniaturi, vom exersa literele mici, apoi pe cele mari pentru ca in final sa redescoperim cat de captivant, creativ si inspirational este scrisul de mana.

”Cu ajutorul scrisului de mana procesul de invatare se simplifica. Cu ajutorul scrisului de mana, abilitatile cognitive sunt imbunatatite, mai ales cand vine vorba de copii. Scriind litere, apoi cuvinte si propozitii, copiii (dar e valabil si pentru adulti!) isi antreneaza mult mai bine creierul decat atunci cand invata folosindu-se de tehnologie. Cand scriem de mana, cand ne concentram asupra a ceea ce scriem si suntem atenti si la modul in care tinem tocul/stiloul, in creier sunt activate regiunile responsabile de gandit, memorie si limbaj.”

(7 motive ca sa nu renunti la scrisul de mana)

 

Te asteptam la atelier daca:



  • ai un scris neingrijit;
  • ai un scris indescifrabil;
  • nu iti place sa scrii de mana, dar trebuie sa o faci si pe asta;
  • te-ai saturat sa fii depunctat/a din cauza ca iar nu ai scris frumos la lucrare/teza;
  • ai intre 9 si 14 ani.

*daca deja ai un scris mai ingrijit si vrei sa treci la un alt nivel, iti recomandam Cursul de Caligrafie – Emotii pe hartie sau Atelierul de Caligrafie Moderna si Broderie pe Hartie.

E bine sa stii ca, o data cu indreptarea si infrumusetarea scrisului de mana, cresc stima de sine, increderea in propriile forte, creativitatea si intuitia.

Structura



Atelierul de indreptare/corectare a scrisului de mana se desfasoara pe durata a 5 sesiuni, a cate 2 ore fiecare. O grupa de lucru are minimum 5 si maximum 8 cursanti.

Investitie si suport de curs



Investitia are o valoare de 400 de lei si include suportul de curs (toc, penita, cerneala, creion, liner, rigla, caiet, cartoane, foi liniate, foi de lucru etc.) si diplome de participare. Toate materialele si lucrarile realizate in cadrul atelierului apartin cursantului.

RECOMANDARE: cursantul isi poate aduce cateva dintre instrumentele proprii de scris, de preferat pe cele pe care le foloseste la scoala, pentru a testa impreuna usurinta cu care le manevreaza.

Inscriere



Inscrierea se realizeaza prin apasarea butonului INSCRIERE de mai jos si completarea informatiilor solicitate.
Pentru rezervarea locului vi se va emite o factura de avans in valoare de 100 lei ce va trebui achitata cu cel mult 5 zile inainte de inceperea cursului.

IMPORTANT



Ne rezervam dreptul de a modifica perioada de desfasurare a cursului in cazul in care nu intrunim cel putin 5 inscrieri, pentru perioada si grupa de varsta anuntate initial.

Va recomandam sa le explicati copiilor tematica si scopul programului pentru care faceti inscrierea!
Pentru ca programele noastre sa-si atinga scopul propus, in activitatile desfasurate de catre trainerii nostri este necesara implicarea activa a fiecarui participant.

Daca ai nevoie de mai multe detalii ne poti suna la numarul de telefon 0736 997 294 sau ne poti scrie pe adresa de e-mail:  hello@speakupschool.ro.

 

Trainer cursuri dezvoltare personala
Mihaela Istrate