Blog

Acasa // blog

Aventura Urbana defineste vacanta de vara!


Data: 17.05.2018

Ce definitie mai buna decat “cel mai asteptat moment din an” ar putea fi data vacantei de vara? Copiii sunt cei care o invoca cel mai des. Ce-i provoaca sa faca asta? Temele zilnice, pregatirile si  activitatile suplimentare de peste zi plus prea putinul timp liber petrecut facand doar ceea ce le face placere sunt cateva dintre motivele care transforma vacanta de vara in cel mai dorit si asteptat moment din an. 
 
       “Pentru mine vacanta de vara inseamna a fi liber de obligatiile de la scoala, inseamna relaxare si joaca cu prietenii, timp pentru a citi cartile preferate si a urmari documentare si filme interesante dar si a face experimente stiintifice haioase.” (Victor, 10 ani) 
 
Cand vrei mai mult decat o simpla vacanta 
 
De trei ani incoace, Centrul Educational Cursuri Copii Ploiesti organizeaza Aventura Urbana , o activitate de vacanta, dedicata in special copiilor din Ploiesti. Ce o face atat de speciala dar si foarte asteptata de catre copii este ca se pliaza perfect pe dorintele si asteptarile lor. In cei trei ani de Aventura Urbana copiii au avut parte de ateliere inedite desfasurate exclusiv in limba engleza si de programe in care accentul a fost pus pe dezvoltarea lor personala, pe latura emotional-afectiva. 
 
“Sa nu uitam ca Aventura Urbana a fost prima si singura scoala de vara din Ploiesti care s-a bucurat de atelierul de lectura “La povesti cu Nosy”, realizat in prezenta unui caine de terapie. Copiii s-au simtit extraordinar, au scapat de anumite inhibitii si temeri si, in plus, si-au facut un prieten pe viata: catelusa Nosy!” (Mihaela – trainer programe educationale Cursuri Copii Ploiesti) 
La povesti cu Nosy
 
Cand vrei mai mult decat o simpla vacanta, cand vrei sa te joci intr-o atmosfera prietenoasa si sa faci miscare in fiecare zi, cand vrei sa iei parte la ateliere inedite (arts&crafts, scriere creativa, teatru, dezvoltare personala etc.) si sa urmaresti cele mai interesante documentare cu ajutorul carora iti vei imbogati cultura generala, atunci inseamna ca-ti doresti sa fii parte din Aventura Urbana
 
 “Ma bucur ca se apropie vacanta de vara. Asa mai las la o parte temele grele de la scoala. In aceasta vara vreau sa am timp sa urmaresc mai multe filme interesante despre animale, sa citesc lecturile mele preferate, sa desenez mai mult si sa fac experimente tari.” (Rares, 8 ani) 
 
Program zilnic diversificat
 
La baza programului zilnic al Aventurii Urbane stau nevoile copiilor de a fi apreciati, de a se simti acceptati si importanti, de a putea sa-si exprime sincer emotiile. Odata indeplinite aceste nevoi, stima de sine va creste, copiii vor avea mai multa incredere in ei insisi, se vor descurca mai bine in diverse situatii in care vor fi pusi ulterior. Atelierele zilnice la care copiii iau parte ating toate aspectele mentionate ulterior.  
 
“Daca as lua parte la un program de vacanta mi-ar placea sa ma relaxez desenand, pictand, dansand si urmarind filme frumoase. Nici temele de vacanta nu sunt uitate.” (Tina, 8 ani)
 
Iata cum este structurata o zi din cadrul Aventurii Urbane: 
 
08:00 – 08:15 - primirea copiilor
08:15 – 09:00 – jocuri indoor (Uno, Scrabble, Monopoly, Alias, etc.)
09:00 – 10:00 – jocuri outdoor (jocuri pentru dezvoltarea capacitatii de organizare, orientare in spatiu si atentie, jocuri pentru dezvoltarea echilibrului, etc.)
10:00 – 10:30 – Gustare delicioasa, dar mai ales sanatoasa
10:30 – 12:00 – Atelier 
*luni: Citim – Povestim – Interpretam/Atelier de Teatru
*marti: Arts&Crafts/Atelier creativ
*miercuri: “Cine sunt eu?”/Atelier de dezvoltare personala 
*joi: (Re)Inventam povestile!/Atelier de scriere creativa (fiecare text creat de copii va fi inserat in cartea noastra cu povesti: “A fost odata ca nicioadata…”) 
*vineri: Broderie pe hartie/Atelier creativ (felicitari, mini-tablouri si alte obiecte decorative realizate prin tehnica string art)
12:00 – 12:30 – “Te rog! Multumesc! Cu placere!” – mini-atelier de bune maniere 
12:30 – 13:00 – Masa de pranz, gustoasa si sanatoasa
13:00 – 14:30 – Momentul de relaxare prin vizionarea de documentare (Planet Earth, African Cats, Bears, Big Cat Diary, Life of Birds, Ants, Life of Birds, etc.)
14:30 – 15:00 – Fiecare copil va nota in “Calendarul descoperirilor” cele mai inedite lucruri aflate din documentarul vizionat.
15:00 – 15:30 – Pauza de sport (activitati fizice diverse – aerobic, dans, etc.)
15:30 – 16:00 – Austare delicioasa, dar mai ales sanatoasa
16:00 – 17:00 – Activitati de relaxare prin pictura, desen, lectura. 
*in cadrul programului de vara Aventura Urbana, copiii vor avea posibilitatea sa isi realizeze si temele de vacanta.    
 
“Joaca are un rol important pentru mine. Ma distreaza, dar ma si relaxeaza. Imi place sa alerg, sa ma joc cu prietenii, sa ma dau pe hoverboard, sa citesc dar si sa plec cu parintii in vacanta.” (Bogdan, 8 ani) 
 
Oricare ar fi programul de vara ales pentru copilul tau, nu uita ca TU esti foarte important pentru el iar timpul de calitate petrecut impreuna, prezenta ta constienta si activitatile de familie conteaza enorm pentru dezvoltarea lui emotionala. Asadar, pe langa acest boost de energie si informatii oferite de Aventura Urbana, vacanta poate fi considerata perfecta abia dupa cateva momente de deconectare petrecute cu intreaga familie! 

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus