Blog

Acasa // blog

Azi sunt recunoscator!


Data: 02.01.2017

Sfârsiturile si începuturile de an sunt momente de aducere aminte, de instrospectie si punere în balantă a faptelor întreprinse, a obiectivelor atinse, a sentimentelor trăite până în acel moment. De regulă, la finele anului tragem linie si, cu precizia unui contabil, ne socotim atent reusitele. Nu facem asta în semn de laudă, ci pentru a ne da seama ce a mers bine si poate fi aprofundat si perfectionat si în anul următor sau pentru a descoperi ce nu a functionat conform asteptărilor noastre.

Anul începe si se sfârseste cu un gest contabilicesc însă cu unul aparte, străjuit de recunostinta care se îndreaptă înspre faptele si oamenii care au făcut posibilă înclinarea balantei în partea sa pozitivă.  Este minunat să fii recunoscător pentru ceea ce ti se întâmplă, pentru ceea ce ai si ceea ce trăiesti. Recunostinta este o constientizarea a faptelor trecute si prezente, o trăire care-ti umple sufletul si mintea deopotrivă cu dulcele sentiment al fericirii.

Când recunostinta devine un mod de viată

Recunoştinţa schimbă felul în care percepem viaţa şi pe noi înşine. Situaţii dificile care odată ni se păreau intolerabile, acum se transformă. În momentul în care simţim recunoştinţă, situaţiile se luminează, şi apoi putem vedea oportunităţile pentru a face schimbări. Când recunoştinţa devine un mod de viaţă, succesul, pacea, fericirea şi sănătatea sunt la ordinea zilei. Cu cât o simţi mai mult, cu atât mai multe motive găseşti ca să o simţi. Recunoştinţa este o forţă miraculoasă, precum un magnet magic, care generează şi atrage mult mai mult decât ai primit deja. Este ca o energie vie, ea îţi luminează calea pentru ca tu să devii mult mai mult decât ai experimentat deja! Louise Hay

Respectă-i pe cei din jur, respectă ceea ce faci, iubeste, fii recunoscător pentru ceea ce ti se întâmplă iar universul te va răsplăti înzecit. Ceea ce oferi, vei primi înapoi, să nu te îndoiesti de asta, pentru că atunci când suntem ghidati de bunătate si recunostinta vom reusi să atingem si cele mai reci inimi.

Tu cât de des îti exprimi recunostinta? Si pentru ce esti recunoscător? În momentul în care ajungi să îti exprimi zilnic recunostinta vei face din această ”practică” un adevărat mod de viată.

Astăzi suntem recunoscători pentru…

Pe tot parcursul anului 2016 am trăit si am întâmpinat situatii felurite, care ne-au împlinit ca oameni si pentru care, bineînteles, suntem recunoscători. Si pentru că recunostinta este cuvântul-cheie al acestor rânduri, iat-o pe a noastră, într-o formă ce va dăinui si în anul 2017. Asadar, azi suntem recunoscători pentru:

Reusite

Echipă

Creativitate

Unicitate

Nonformal

Organizare

Stiu!

Timp

Imaginatie

Naturalete

Tel

Adevăr

Îti propunem să facem din recunostintă un exercitiu zilnic. Cu sigurantă acest lucru va da un sens concret vietilor noastre si, ca să-l cităm pe John Ortberg, ne va ”elibera din închisoarea preocupării de sine”!

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus