Blog

Acasa // blog

Cititul si memorarea pot fi educate


Data: 17.04.2017

Un curs sustinut in parteneriat cu INFOSPEED

Ti-ar placea ca pustiul tau sa citeasca toate lecturile pentru vacanta intr-o singura zi?

„Cam imposibil ca acest lucru sa se-ntample, ca doar al meu copil nu e nici Superman, nici Flash! E si el un super-erou in felul lui dar, sa fim seriosi, nu unul care sa citeasca o pagina pe minut!” Asa a sunat raspunsul unui parinte caruia i-am adresat intrebarea din titlu. Dupa ce l-am lasat sa-si exprime neincrederea ca asa ceva ar fi imposibil, i-am dat vestea cea buna: exista tehnici de citire si memorare rapida gratie carora pot fi memorate si 500 de cuvinte pe minut. Iar daca nu se impune memorarea, ci doar extragerea ideilor de baza din text, viteza de citire poate fi si de 1500 de cuvinte pe minut. Nu, nu e ireal, e cat se poate de posibil. Cititul si memorarea pot fi educate prin programul de citire rapida desfasurat in cadrul Centrului Educational CURSURI  COPII PLOIESTI.

Copil fiind, de indata ce intram in vacanta, imi faceam timp sa merg la biblioteca judeteana pentru a imprumuta cartile de pe lista cu „lecturi de vacanta”. Era destul de consistenta lista cu pricina si, asa cum se intampla si acum in scoli, si atunci se impunea existenta „fiselor de lectura”, in care luai la disecat fiecare poezie, poveste sau roman in parte. In trei luni, cat dura vacanta de vara, trebuia sa-ti imparti timpul intre joaca, relaxare, teme si lecturi de vacanta.

Curs de citire rapida

Curs Citire Rapida

Acum, pentru cine isi doreste sa castige momente de relaxare si sa dea gata temele si lecturile intr-un timp record, exista cursul de citire rapida prin care viteza de citire este sporita, la fel si capacitata de retinere a informatiilor parcurse. La ora actuala, copiii sunt coplesiti de volumul de informatie impus in scoli. Temele sunt destul de consistente, iar timpul de realizare a acestora este scurt. Cand vine vorba de citit, scris si invatat/memorat, cei mici intra in panica si se gandesc cu groaza la orele petrecute in fata caietului sau parcurgand – fara niciun chef – paginile lecturilor impuse. Cum ar fi ca toate aceste frici sau piedici sa se transforme intr-o activitate placuta?

Ce se intampla in cadrul cursului de citire rapida dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani?

Intr-o atmosfera placuta si relaxanta, cursantii vor fi ajutati sa isi schimbe atitudinea fata de informatiile primite, din orice domeniu ar face parte acestea. Abilitatile de comunicare vor fi si ele imbunatatite. In cadrul cursului, participantii vor avea posibilitatea sa foloseasca dispozitivul de citire rapida creat de conf. dr. ing. Radu Budei. Cu ajutorul acestuia, procesul de citire va fi simplificat prin eliminarea vocalizarii, subvocalizarii si a unei parti din pronuntia mentala. Cu alte cuvinte, acea voce din minte care ne insoteste pe parcursul lecturii, va fi redusa sau chiar eliminata. Tot cu ajutorul dispozitivului de citire rapida, campul vizual va fi marit, la fel si vederea periferica, viteza de miscare a ochilor, precum si atentia si gradul de concentrare. Pana la urma, cursantii vor deveni un fel de mini-super-eroi ai propriilor reusite.

Dupa acest curs, temele de vacanta, lecturile obligatorii si cele suplimentare, precum si procesul de invatare/memorare vor deveni o placere tratata cu lejeritate si intelepciune.

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus