Blog

Acasa // blog

Day For Change 2017


Data: 06.02.2017

Pe data de 20 mai 2017, in intervalul 11:00 – 12:00,  la initiativa Unicef UK, in cadrul centrului CURSURI COPII PLOIESTI va avea loc ”Day For Change”.

”Day For Change” este un eveniment anual de strangere de fonduri, promovat de Unicef UK in cadrul institutiilor si centrelor de invatamant. Anul acesta, sumele de bani stranse in cadrul ”Day For Change” vor ajuta la combaterea malnutritiei in randul copiilor.

”Fiecare lira donata va fi dublata de fundatia caritabila The Power of  Nutrition” mentioneaza reprezentantii Unicef. ”Aceste resurse vor ajuta Unicef sa imbunatateasca nutritia si sanatatea mamelor, a bebelusilor si copiilor cu varsta mai mica de cinci ani din Liberia”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liberia. Poate ca nu va spune nimic numele acesta dar, pentru oamenii de acolo, din interiorul acestei tari de pe coasta de Vest a Africii, Liberia este sinonima cu razboaiele civile, economie distrusa, malnutritie, moarte. In Liberia a fost semnalata cea mai ridicata rata a mortalitatii copiilor; cel putin unul din trei copii nu beneficiaza de nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator si a fi sanatos. Unicef si-a propus sa schimbe situatia si, fiecare dintre institutiile si centrele care au ales sa promoveze ”Day For Change”, vor strange fonduri care, ulterior, vor fi folosite pentru a-i ajuta pe copiii din Liberia. Unul dintre centrele care s-au implicat in acest demers este si CURSURI COPII PLOIESTI.

Pentru profesorii si cursantii centrului CURSURI COPII PLOIESTI, a darui cu inima deschisa este mai mult decat un fapt in sine, este o valoare. Pe 20 mai, in cadrul centrului, cursantii, impreuna cu parintii si profesorii, vor participa la un mini-”Talent Show”, moment artistic inedit in care muzica se va imbina perfect cu dansul si oratoria. De asemenea, va fi organizat un ”Targ cu licitatie” unde copiii isi vor expune creatiile handmande, jucariile sau cartile care le prisosesc dar si alte obiecte care pot fi valorificate.

Participarea la Day For Change implica o taxa de 2 lire/persoana care, impreuna cu suma stransa in urma licitarii produselor oferite de copii, vor merge catre Unicef UK.

Profesorii coordonatori le-au explicat cursantilor ce sunt nutritia si malnutritia, dar si ce rol are hranirea corecta si sanatoasa inca din primii ani de viata. Ei au aflat ce trebuie sa faca pentru a-i ajuta pe copiii din Liberia si de ce ajutorul lor este atat de necesar.

Daca va intrebati cum vor fi folosite fondurile stranse, iată doar cateva dintre multiplele exemple ale intrebuintarii lor:

 

 

 

 

 

 

 

  • 3,50 lire sunt necesare pentru a cumpara pastile de deparazitare si suplimente cu vitamina A pentru 30 de copii;
  • 16 lire sunt necesare pentru a cumpara suplimente cu vitamine/un an pentru doi sugari;
  • 50 lire costa instruirea a 250 de parinti sau ingrijitori in ceea ce priveste importanta nutritiei adecvate;
  • 150 lire sunt necesare pentru a furniza hrana si vitaminizarea in caz de urgenta/o luna, pentru sase copii suferind de malnutritie.

Daca sunteti interesati sa aflati mai multe detalii despre ”Day For Change” pagina UNICEF va sta la dispozitie cu informatii interesante.

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus