Blog

Acasa // blog

English is F.U.N. cand ai la îndemana o tabla creativa si interactiva!


Data: 01.02.2017

English is FUN FUN FUN cand ai la îndemana o tabla creativa si interactiva! Ce spui de-un plus de creativitate, implicare activa si motivare?  Predarea dar si asimilara limbii engleze se transforma într-o experienta vie si inedita, mai ales ca acum toti vor vrea sa… iasa la tabla!

Pe vremea mea, cand se potcovea puricele la un picior cu nouazeci si noua de oca de fier si s-arunca în slava cerului de ne-aducea povesti, a scrie cu creta alba pe tabla neagra sau verzuie a salilor de curs era fie o corvoada, fie o placere. Asta depindea din ce unghi priveai situatia: daca te situai în coltul tocilarilor, iesitul la tabla nu-ti facea probleme în schimb, daca erai un pic mai introvertit sau pur si simplu erai certat cu cartea, a fi scos la tabla echivala cu cel mai periculos ”bau-bau”.

E-beam CURSURI COPII PLOIESTI

Nici tocilara n-am fost, dar nici certata cu cartea. Cat despre scrisul la tabla, l-am adorat în toate formele sale, chiar si-atunci cand n-aveam ce exprima si ma amuzam zgariind diverse semne pe suprafata dura a tablei, spre disperarea colegilor cu auz delicat.

Ah, unde-i creta de-altadata, cea despre care stiam ca ne provoaca temperatura daca o mancam pisata, în speranta obtinerii unei scutiri medicale? Si unde-i tabla în nuante de abanos, pe care –o umpleam cu scrisul nostru mai mult sau mai putin spectaculos, pe care-apoi îl stergeam cu buretele îmbibat de apa? Anii au trecut si vremurile au evoluat si, în locul cretei au aparut markerele si tablele albe magnetice cu bureti speciali si design elegant.

Iar evolutia tablei nu s-a oprit aici, ci a continuat în beneficiul elevilor ajungand pana la a le oferi un continut dinamic, altfel decat cel pasiv cu care cei din generatia mea au fost obisnuiti. Ladies and gents, sa intre în scena, pardon, în sala de curs, tabla interactiva, cu tot cu beneficiile sale minunate!

”Eu! Eu! Eu vreau sa ies la tabla!”

Acesta este doar unul dintre efectele pe care tabla interactiva le-a creat în randul cursantilor nostri. Pai cum sa nu-ti doresti sa iesi la tabla cu un asa continut dinamic? Imagineaza-ti cum o lectie banala, traditionala, prinde viata si trece la un nivel multimedia favorizat de tehnologie, cum tabla alba preia rolul unui imens monitor în timp ce markerul e înlocuit de creionul digital – o veritabila bagheta magica.

It`s a king of magic!

Experienta inedita a lucrului cu tabla interactiva are la baza o reteta simpla. Dar, retine: e obligatoriu ca aceasta sa contina suflet. Mult suflet! Asadar: se ia o tabla magnetica, un sistem eBeam* (îti spunem mai jos ce contine), un profesor priceput si inimos si cursanti dornici sa acumuleze informatii noi printr-o metoda super placuta. Cu tehnologia si o parte din interactivitate vine eBeam. Cu sufletul si cealalta parte interactiva vin profesorul si-ai sai elevi.

Trebuie sa recunoastem ca, în 2017, cand ”evolutie” este cuvantul de ordine, cu mic cu mare ne-am înconjurat de gadgeturi mai mult sau mai putin sofisticate. Iar tanara generatie stie cel mai bine cum sa tina pasul cu tehnologia asa ca, a-si perfectiona cunostintele de limba engleza cu ajutorul unor metode stimulative si interactive nu poate duce decat la obtinerea unor beneficii calitative.

Noile lectii – privite ca experiente dinamice redate prin animatii, sunete, imagini –  îi determina pe cursanti sa fie mult mai implicati si îi ajuta sa retina cu usurinta notiuni de gramatica si vocabular.

Cum arata o lectie… magica? Au spus-o chiar ei: distractiva, antrenanta, stimulativa, creativa, energica, altfel. Lasam deschisa lista cu atribute astfel încat oricine participa la lectiile de limba engleza poate sa-si descrie experienta! Feel free to be creative!

* receptor System 3 conectabil USB, stilou interactiv (stylus), baterii CR2302, software eBeam v.2.3, cablu USB 5m (versiune BT)

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus