Blog

Acasa // blog

Metoda eclectica este preferata programului English is F.U.N.


Data: 24.09.2018

Asimilarea limbii engleze presupune parcurgerea urmatoarelor trepte: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Mentionam ca fiecare nivel are particularitatile sale in ceea ce priveste dezvoltarea celor patru abilitati recunoscute ca fiind definitorii conform Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi, acestea fiind: receptive, ascultare si citire si productive, vorbire si scriere. Gramatica si vocabularul sunt parti integrate functional in dezvoltarea abilitatilor mentionate.
 
 
 
Metoda eclectica este cea pe care o folosim in programul English is F.U.N.
 
Asimilarea oricarei limbi trebuie privita ca pe un intreg. Parti specifice limbii nu pot fi predate izolat. Astfel, componente precum gramatica, vocabularul, pronuntia sunt parti integrate in dezvoltarea celor patru mari abilitati: ascultare, citire, vorbire si scriere. Metoda eclectica arata ca procesul de dobandire a acestor abilitati se poate face doar prin:
 
• Expunere
• Practica
• Asimilare.
 
Credem cu tarie ca cea mai buna metoda de predare a limbii engleze este cea care se potriveste tuturor nevoilor copiilor care aleg programul English is F.U.N. Fie ca alegem TPR (Total Pshysical Response), PBL (Project Based Learning), GBL (Game Based Learning) sau  PPP (Presentation, Practice, Production), oricare dintre aceste metode poate avea avantaje si dezavantaje. Astfel, combinatia dintre toate acestea, personalizata pe nevoile copiiilor care aleg programul English is F.U.N a dat nastere metodei eclectice.  Invatarea/asimilarea limbii engleze este distractiva, inovativa, dar si cu provocari datorita unicitatii procesului in sine si mai ales a copiilor/cursantilor. 
 
Este populara datorita rezultatelor bune si al impactului pe care il are in randul copiilor/cursantilor pentru ca nu exista presiune cu privire la abordarea doar intr-un singur fel, dupa o singura metoda. Copiii/cursantii au o viziune clara asupra continutului pe care il asimileaza, sarcinile de lucru si variate, interactiunea este foarte mare, invatarea este activa cu obiective clar formulate si rezultatele sunt rapide, pe baza unei implicari 100%.
 
Metoda pe care o folosim in cadrul programului English is F.U.N. conecteaza experientele autentice din viata cotidiana  cu procesul de asimilare pe termen lung a limbii engleze.