Blog

Acasa // blog

The day after the Cambridge Day


Data: 05.03.2017

Hooray, hooray, it was a happy Cambridge Day!

Cu totii am experimentat, la un moment dat in viata, emotiile examenelor. Iar unii dintre noi s-au obisnuit atat de tare cu acestea, incat au continuat sa studieze si sa dea diferite testari, mergand pe drumul unei continue perfectionari. Pe drumul perfectionarii s-au indreptat si elevii care duminica, 5 martie, au ”sarbatorit” prima editie ”Cambridge Day” care s-a desfasurat in Ploiesti. Nu, nu au sarbatorit printr-o petrecere dansanta – desi buna dispozitie a fost la ea acasa – ci printr-o pretestare gratuita a examenului de tip Cambridge.

Ziua buna incepe de dimineata!

Cambridge Day

Se stie acest lucru si tocmai de aceea primele grupe care au avut ocazia sa experimenteze testarile Cambridge au inceput examinarea la 9:30. Patru sute a fost numarul tinerilor care duminica, au trecut pragul Scolii Gimnaziale ”Andrei Muresanu” din Ploiesti pentru a face cunostinta cu ceea ce reprezinta unul dintre cele mai solicitante examene pentru limba engleza.

Alaturi de ei, cu tot cu emotii la purtator, s-au aflat parintii care au participat la seminarul ”Keep Calm and Enjoy the Cambridge Exams” si sustinut de Cristina-Andreea Mihalcea, coordonator si trainer programe educationale Cursuri Copii Ploiesti si examinator acreditat Cambridge ESOL.

”Life as a teacher begins the day you realize that you are always a learner.”

Cambridge Day

Cambridge Day a fost nu doar pentru elevi si-ai lor parinti, ci si pentru profesori. Peste 30 de profesori de limba engleza din Ploiesti au luat parte la workshop-ul “Webs of Words – Issues in Vocabulary learning and teaching at B2 and C1” sustinut de Aniella Buşila, reprezentatul Cambridge ESOL din cadrul departamentului de examinare al Universitaţii Cambridge.

Da, cunoastere limbii engleze este o necesitate!

O spun chiar elevii care au trecut cu bine peste pretestarile de duminica. Fiind week-end, te-ai fi asteptat ca toti sa fie tristi ca nu au reusit sa leneveasca in plus fata de alte zile, insa foarte multi dintre ei au venit mai devreme de ora stabilita pentru inceperea testelor. Si, pe langa punctualitate, au fost caracterizati de-o buna dispozitie molipsitoare, de dorinta de a afla care sunt subiectele si de a-si testa cunostintele acumulate pana la momentul respectiv.

Cum a fost Cambridge Day pentru tine?

Aceasta a fost intrebarea pe care au primit-o elevii la finalul pretestarilor iar numitorul comun al tuturor raspunsurilor a fost ”experienta folositoare si provocatoare” de care cu totii s-au bucurat.

Cambridge Day cu repetitie!

Evenimentul din 5 martie a fost posibil gratie unei bune comunicari intre organizatori, partenerii acestora si participanti. Echipa Cursuri Copii Ploiesti, alaturi de Asociatia Eurolingva si de reprezentantii Scolii Gimnaziale Andrei Muresanu isi doresc ca aceasta experienta sa nu ramana una singulara ci sa se transforme intr-un eveniment cu traditie care sa vina in beneficiul elevilor ploiesteni. Acestia vor avea ocazia sa se familiarizeze cu formatul examenelor Cambridge fara a fi nevoiti sa se deplaseze la Bucuresti!

In loc de concluzie

Inainte de orice examen important, o pretestare este mai mult decat binevenita! Iar cand aceasta se desfasoara intr-un cadru primitor, alaturi de oameni deosebiti care sustin traiectoria ascendenta a educatiei tinerilor din Ploiesti, totul este perfect. Despre asta a fost Cambridge Day: despre dorinta de a cunoaste si a experimenta emotiile unui test important, despre sustinerea acordata celor care vor mai mult, despre a oferi ajutor elevilor, profesorilor si parintilor deopotriva. Cu implicare si daruire iata ca o banala zi de duminica se poate transforma intr-una definita chiar de participanti drept ”o experienta de viata, o experienta folositoare si provocatoare”.

Suntem sociali si sociabili, prietenosi si comunicativi. Asadar, ne poti urmari cu usurinta si interes pe
Instagram
You Tube
Google Plus