__

Tabara Cursuri Copii Ploiesti / Dezvoltare Personala si Limba Engleza - editia 2017 / Bran - Pensiunea din Livada

bran-2017-7.jpg

Ne-am obisnuit sa traim pe repede inainte. Asa sunt acum timpurile: iuti, vijelioase, aglomerate. Si nu sunt asa doar pentru noi, ci si pentru copiii nostri. Multi dintre ei se simt coplesiti de informatiile care vin peste ei ca un tavalug, de numarul de ore alocat temelor si studiului individual. Unii merg si la cursuri optionale. Toate acestea sunt necesare dar, în timp, programul celor mici devine extrem de incarcat si greu de gestionat.

Se cere un refresh!

Cand nivelul de energie este din ce in ce mai scazut, cand atentia e redusa iar gandul zboara la joaca si distractie, e clar: vacanta se cere a fi pusa in scena. Nu se lasa rugata de multe ori, caci ea vine cu placere. Doar e cea mai buna prietena a copiilor. In plus, nu vine niciodata singură, ci are aliati de soi: buna dispozitie, natura, entuziasmul, veselia, prietenia, joaca.

Daca pentru noi, adultii, a merge cateva zile in concediu si a lasa in urma agitatia si grijile reprezinta o binecuvantare, pentru copiii nostri a merge in tabara este sinonimul deconectarii reale. Scopul Taberei Cursuri Copii Ploiesti, Tabara de Limba Engleza si Dezvoltare Personala, are de-a face cu deconectarea de la rigorile structurilor scolare si cu conectarea la libertatea pe care natura ne-o pune la dispozitie.

Nu orice fel de tabară ci Tabara CURSURI COPII PLOIESTI!

Tabara noastra s-a facut maricica, a implinit 6 ani. Am vrut sa o serbam cum se cuvine, iar pentru asta am avut nevoie de compania celor mai buni prieteni. I-am gasit si am plecat in aventura verii, in minunata locatie Pensiunea din Livada/Bran! Pentru ei am planuit cateva zile de neuitat in care au avut posibilitatea sa lege noi prietenii, sa se relaxeze in natura, sa-si exerseze abilitatile de cercetasi, sa participe la felurite activitati in urma carora si-au imbogatit cultura generala, si-au descopere propriile valori si au invatat cum sa fie mai responsabili.

 

Un numitor comun al ultimelor cinci editii ale taberelor organizate de Cursuri Copii Ploiesti este dezvoltarea personala. Si în cea de-a sasea editie s-a  pus accentul pe aceasta constanta, prin apelarea la diverse activitati care au urmarit stimularea creativitatii, favorizarea comunicarii, dezvoltarea increderii in propria persoană, deblocarea si depasirea barierelor/limitarilor personale, dezvoltarea spiritului de initiativa.

Am citit pagini intregi din cartea naturii!

Prima pagina a fost despre respectul si ajutorul pe care trebuie sa-l acordam naturii. Departe de tumultul orasului, lasand in urma betoanele incinse de soarele verii, tabara Cursuri Copii Ploiesti si-a regasit linistea, frumusetea si intelepciunea in mijlocul naturii, in cadrul Pensiunii din Livada (clasificata cu 3 margarete). Copiii aveau si au in permanenta nevoie de ceea ce natura le poate oferi, de aerul sau curat si de peisajele-i vesele pictate in nuante care-i inspira in procesul creator.

 

Ne bucuram ca ai ales sa ii oferi copilului tau sansa de a se deconecta alaturi de noi, intr-un mod placut, relaxant si inteligent alaturi de alti copii. Stim ca  si-a reincarcat bateriile, ca si-a facut noi prieteni si a dobandit noi cunostinte valoroase, utile pentru viitorul drum pe care-l va avea de parcurs. Totul s-a petrecut alaturi de oameni pentru care dezvoltarea sa mentala si emotional a fost, este si va fii prioritară. Asadar, il asteptam si anul ce vine sa ne insoteasca in super Tabara Cursuri Copii Ploiesti! Pana atunci, iata o foarte mica parte din emotiile traite, surprinse prin obiectivul camerei:  

Activitati super creative ii asteapta pe cei mici! Timp de sase zile, dam frau liber imaginatiei!

Am plecat in drumetie, cu montaniardul nostru drag, Alex Popescu, si cu scumpa noastra Mariana Tart, experta in plante. Cei doi prieteni ne-au ghidat in descoperirea tainelor naturii si ne-au ajutat sa privim cu alti ochi tot ceea ce ne inconjoara! 

Strabatem voiosi cararile muntilor! Respiram aer curat si suntem recunoscatori ca putem asimila frumusetile acestui colt de natura! 

Nu iesim din rand! Tinem pasul, tinem ritmul, tinem inima si sufletul alaturi de minunatiile locului, cu recunostinta si incantare! 

Am invatat si cum se monteaza un cort! Era si timpul, nu? 

Pauza de brainstorming! 

Am trecut si pe la ursuletii de la sanctuarul Libearty/Zarnesti.

Pentru si mai multe fotografii cu momente unice din Tabara Cursuri Copii Ploiesti, vizitati ALBUMUL de pe pagina noastra de FACEBOOK