CAMBRIDGE English Qualifications in Ploiesti
Data: 07.11.2020 - 10.06.2021


Din 2011, sustinem cursuri de limbi straine pentru copiii din Ploiesti, iar din 2015, am devenit si centru de pregatire in vederea sustinerii examenelor Cambridge.

Programele noastre sunt special concepute pentru nevoile actuale ale cursantilor nostri si dezvoltate in concordanta cu societatea in care traim. Ne dorim sa aducem in prim plan: interactivitatea, ineditul si abilitatea trainerilor de a ghida procesul de invatare direct si indirect.

Sesiunile de examen le organziam la sediul nostru din Ploiesti în parteneriat cu Eurolingva Examinations Centre – Cambridge English Language Assessment Authorised Centre (acreditare Cambridge Assessment English RO066).


  • Beneficiezi de cea mai buna evaluare a competentelor lingvistice pentru limba engleza la nivel international;
  • Ai șansa de a-ti descoperi nivelul real de limba engleza;
  • Vei fi evaluat obiectiv;
  • Obtii experienta si încredere de sine;
  • Examenul Cambridge este o bucurie si o sansa de autoevaluare si acreditare. Este minunat sa poti fii sigur ca rezultatul obtinut nu este doar recunoscut international, dar iti ofera si starea de bine ca ai evoluat;
  • Obtii o certificare valabila toata viata;
  • Nenumarate institutii de invatamant din Romania echivaleaza certificarea Cambridge English Qualifications cu nota de admitere pentru liceu - profilul bilingv si pentru bacalaureat;
  • Recunoastere la nivel global. AICI  poti accesa baza de date cu toate institutiile care recunosc aceste certificari la nivel global. Iar AICI  poti consulta lista cu institutiile si companiile din Romania care recunosc aceste certificari.

"It was nice at the Cambridge Exams and fun being with my classmates and my teacher." Carla, 9 ani

"La examen totul a fost nemaipomenit, dar si greu. Oamenii de la Cursuri Copii Ploiesti au fost foarte draguti." Antonia, 10 ani

"La inceput am avut mari emotii fiind primul meu examen.Mai tarziu totul s-a schimbat cand am vazut ca oamenii au fost buni si primitori. Toata aceasta experienta mi-a placut foarte mult." Mara, 10 ani

"La examen toata lumea a fost draguta si nu m-am simtit ca la un alt examen dat pana acum." Mihaela, 10 ani

"At the exam I felt very nice, the room was OK for me and the people were so nice and good to me and with the other kids. The exam was also OK for me." Anastasia, 10 ani


Care este durata unui examen?

Young Learners Pre A1 Starters: aproximativ 45 de minute;
Young Learners A1 Movers: aproximativ o ora;
Young Learners A2 Flyers: aproximativ o ora si 15 minute;
A2 Key For Schools (KET): aproximativ 2 ore;
B1 Preliminary for Schools (PET): aproximativ 2 ore si 20 de minute;
B2 First for Schools (FCE): aproximativ 3 ore si 30 de minute;
C1 Advanced (CAE): aproximativ 4 ore;
C2 Proficiency (CPE): aproximativ 4 ore.

Examenele pot fi accesate numai de catre cursantii CURSURI COPII PLOIESTI?

Nu, nu este necesar sa va pregatiti in cadrul centrului nostru pentru a putea participa la sesiunile de examinare pe care le organizam.

Unde se organizeaza aceste examene?

Examenele sunt organizate la sediul nostru situat in cladirea de birouri din Parcul Municpal Ploiesti Vest.

Cand se obtine certificatul?

Certificatul care atesta nivelul obtinut in urma examenului se primeste o data cu rezultatul in cazul examenelor paper-based, in aproximativ o luna si jumatate. 

In cazul examenelor computer-based rezultatul se primeste online la doua saptamani de la sustinerea examenului, urmand ca certificatul sa poata fi ridicat dupa aproximativ o luna si jumatate.

Care este nivelul de limba engleza pe care il testeaza fiecare examen in parte?

Conform CEFR (Common European Framework of Reference for Languages – Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbile Straine), aceste testari evalueaza urmatoarele niveluri: Young Learners A1 – A2; KET – A2, PET – B1, FCE – B2, CAE – C1 si CPE – C2.

Cum sa interpretez rezultatul obtinut?
In momentul ridicarii certificatului un consultant CURSURI COPII PLOIESTI va poate oferi toate detaliile de care aveti nevoie.


Organizam anual 5 sesiuni de examinare Cambridge English Qualifications astfel incat sa poti alege perioada potrivita pentru tine fara a fi presat de termene limita.

Pentru a consulta programul sesiunilor de examen pe care le organizam te invitam sa accesezi sectiunea EVENIMENTE a site-ului. CLICK ⇒ AICI

Pentru mai multe informatii despre sesiunile de examen pe care le organizam ne poti suna la numarul 0736 997 294 sau ne poti scrie pe adresa de e-mail office@cursuricopiiploiesti.ro

Toti candidatii inscrisi in cadrul sesiunilor de examen pe  are le organizam beneficiaza de:

  • simulari GRATUITE computer-based pentru examenele KET, PET, FCE, CAE.
  • primessc kit-ul Cambridge INFO (format electronic) - materiale info si de pregatire care ii vor ajuta sa aiba o viziune mai clara despre examenul pe care urmeaza sa-l sustina.

Examenele KET/ PET / FCE/ CAE/ CPE se pot sustine numai daca exista un numar de MINIM 4 INSCRISI pentru un examen.

Comunicarea post inscriere se face exclusiv prin e-mail! Avem rugamintea sa furnizati o adresa corecta, pe care o accesati frecvent.

Proba Speaking se va stabili fie in aceeasi zi cu examenul scris sau la o saptamana inainte/dupa data examenului. Celelalte probe scrise (în aceasta ordine: Reading, Writing, Use of English si Listening ) se vor sustine în data mentionata.

Certificatele se elibereaza dupa aproximativ 2 luni de la data sustinerii examenului. Daca pierdeti sau distrugeti acest certificat puteti face o cerere de eliberare a unei Confirmari Oficiale de Rezultat, pentru care se percepe o taxa. 

Pentru mai multe informatii despre sesiunile de examen pe care le organizam ne poti suna la numarul 0736 997 294 sau ne poti scrie pe adresa de e-mail office@cursuricopiiploiesti.ro