__

Dezvoltarea inteligentei emotionale si provocari in parenting

Data: 08.11.2021
Ora: 19:00 - 20:45

Dragi parinti si educatori,

Va invitam la un workshop masterclass online despre rolul vostru activ si participativ in dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor vostri.

Workshopul este facilitat de Alina Comendant - psihoterapeut certificat in analiza tranzactionala si Gestalt play therapy - colaborator al SpeakUP alaturi de care am organizat cursul "Dezvoltarea Inteligentei Emotionale" in scoli din Ploiesti si din judetul Prahova, in perioada 2012- 2015.

Sursa imagine: Freepik

Cercetarile arata ca inteligenta emotionala poate prezice cu pana la 54% diferite variatii ale succesului (in relatii, scoala, cariera, sanatate, calitate a vietii). Date aditionale concluzioneaza ca tinerii cu o inteligenta emotionala ridicata iau note mai bune, raman angajati in procesul educativ un timp mai lung si fac alegeri mai sanatoase.

Alina Comendant: De-a lungul anilor petrecuti in fata copiilor vorbindu-le despre emotii si jucandu-ma impreuna cu ei am realizat ca pe langa informatiile si experientele oferite ceea ce diferentiaza dezvoltarea inteligentei emotionale si a abilitatii de a face fata unor situatii de stres cotidian este gradul in care parintii continua procesul de dezvoltare a rezilientei acasa.

Nu e suficient sa lucreze un psiholog cu partea emotionala a copiilor si e nevoie ca parintii sa ramana prezenti, implicati si informati.

Invitatia noastra catre parinti este de a oferi o experienta de dezvoltare a inteligentei emotionale:

  • Ce spunem (in situatii provocatoare emotional)?
  • Cum actionam vs. reactionam?
  • Cum modelam procesul de crestere, autonomie al copilului?
  • Ce ii spunem despre emotii?
  • Cum il ajutam sa se auto-regleze emotional?

Obiectivul principal al workshopului este conectarea parintilor cu propriile resurse pentru a dezvolta relatii mai armonioase cu copiii asadar, va propunem o oportunitate de practica a “teoriei” deja cunoscute si un prilej de a pune intrebari si a gasi raspunsuri.

Preadolescenta  aduce cu sine un valuri de emotii intense. Perioada plina de incertitudini si schimbari pe care o traversam face ca aceste valuri sa devina si mai mari si amenintatoare pentru sanatatea emotionala a copiilor.

Furia, frica si tristetea sunt emotii firesti si gasim informatiile acestea asa de des in toata zona de parenting. Cum insa le oferim copiilor nostri experiente de sustinere si continere? Cum ii invatam sa navigheze intensitatea emotionala, fie ca e vorba despre una cu baza interioara- de dezvoltare sau exterioara- presiune scolara, bullying, context pandemic?

Propunem un workshop dedicat copiilor care sa le ofere un cadru de explorare al intensitatii emotionale si de gasire a modalitatilor preferate de “incetinire” a acestei intensitati.
Vom discuta despre emotii insa mai mult ne vom “juca” cu ele dand un sens impactului asupra noastra. 

O serie de tehnici creativ expresive vor fi folosite avand nevoie de “o trusa de creativitate” alaturi: culori, foi , creioane, foarfeca, lipici etc.

PENTRU CINE?

Prima parte (8 noiembrie) a workshopului se adreseaza parintilor si celor care lucreaza cu copiii.

Cea de-a doua parte (9 noiembrie) a workshopului se adreseaza copiilor (grupa de vasrta 8 - 10 ani).

Sesiunile vor avea loc in zilele de 8 si 9 noiembrie, interval 19:00 - 20:45.

UNDE?

Workshopul se va desfasura ONLINE.

INVESTITIE

Taxa de participare este de 200 lei (parinte si copil) pentru accesarea ambelor sesiuni ale workshopului si se achita in avans, pana la data de 5 noiembrie.

SAU

120 lei/ participat (parinte/ educator) pentru accesarea sesiunii din data de 8 noiembrie  si se achita in avans, pana la data de 5 noiembrie.

SAU

80 lei/ participat (copil) pentru accesarea sesiunii din data de 9 noiembrie  si se achita in avans, pana la data de 5 noiembrie.

INSCRIERE

Pentru a va rezerva un loc in cadrul masterclass-ului va invitam sa completati formularul aflat in josul acestei pagini. Rezervarea va fi confirmata dupa achitarea taxei de participare.

IMPORTANT!

Sesiunile masterclass-ului pot fi accesate separat, insa prioritate vor avea inscrierile facute pentru ambele sesiuni (echipa parinte-copil).

Ne rezervam dreptul de a modifica perioada de desfasurare a activitatii in cazul in care nu intrunim cel putin 6 inscrieri, pentru perioada anuntata initial.

Va invitam cu drag!

Daca aveti nevoie de mai multe detalii ne puteti suna la numarul de telefon 0736 997 294 sau ne puteti scrie pe adresa de e-mail: hello@speakupschool.ro.