Antonela Ionita

Profesor de limba franceza/ Profesor de limba italiana

Trainer cu experienta de predare de 22 de ani, pasionata de limbile italiana si franceza, fiecare cu cultura si literatura ei, Antonela doreste sa transmita cursantilor ei nu doar cunostintele lingvistice dar si pasiunea pentru cultura si civilizatia acestor limbi.

Este absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, sectia Franceza-Italiana.

Datorita pasiunii pentru voluntariat, este obisnuita cu toate categoriile sociale si mai ales, cu toata paleta de varste.

Lucreaza cu copii incepand cu 4 ani pana la adulti, in sistemul de stat a fost profesor timp de 2 ani in invatamantul preuniversitar si alti 2 ani, preparator in invatamantul universitar. Dar cel mai mult ii place sa lucreze relaxat, in cadrul unui curs care are in centrul atentiei ”cursantul”, nu un manual impus. Rezultatele imediate sunt scopul, folosindu-se doar de materiale autentice corespunzatoare varstei cursantului. 

Cursul este interactiv, un permanent dialog in care persoanele prezente trebuie sa ajunga sa comunice cat mai repede doar in limba studiata. Materialele audio si video nu lipsesc de la curs deoarece invatarea unei limbi straine trebuie sa fie antrenanta si captivanta, mai ales in fata celor mici unde personajele animate sunt obligatorii.

Copiii au nevoie sa capete incredere in ei, iar asimilarea unei limbi straine poate fi un exemplu de proces de dezvoltare personala deoarece aici ei invata sa puna intrebari, sa gandeasca. Atunci cand pe copii ii tratam cu respectul cuvenit ei isi dezvolta punctele forte.

Cursuri:

Curs de limba franceza - Le français c’est facile!

Curs de limba italiana - Giochiamo in italiano

Clubul Micilor Cititori