Simona Manolache

Profesor de Imba engleza

Drumul meu către această carieră în domeniul educației a început cu un vis, acela de a ajunge în fața copiilor și în inima lor. ,,A educa mintea fără a educa sufletul nu este deloc educație", spunea Aristotel, iar eu am crezut, încă de la început, că cele mai importante lecții pe care un profesor le poate transmite elevilor săi sunt acelea care reușesc să depășească rațiunea și să stârnească sensibilitate.

De-a lungul anilor de studiu pe care i-am parcurs, am întâlnit o mulțime de profesori care mi-au influențat dezvoltarea. Toate informațiile teoretice pe care le-am învățat de la aceștia m-au ajutat să mă formez intelectual, însă doar câțiva au reușit să lase o amprentă semnificativă în cadrul procesului meu de dezvoltare emoțională. Îmi doresc să fiu unul dintre acești profesori, îmi doresc ca, dincolo de informațiile de care au nevoie și pe care le împărtășesc cu drag elevilor mei, aceștia să învețe să fie empatici, rezilienți și încrezători.

Sunt mereu lângă ei să le aminteasc că nu trebuie să le fie frică să greșească, pentru că doar așa pot învăța și că, pentru a ajunge la o destinație uimitoare, este nevoie să parcurgă un drum anevoios. Îmi place să îmi îndrum elevii să învețe prin intermediul descoperirii, să fiu ghidul lor, să le dau indicii sau ,,unelte" care să îi ajute pe parcursul călătoriei pe care o parcurg, să fiu sursa lor de motivație și să le amintesc că nu suntem perfecți, ci doar perfectibili.

Am căutat mereu mediul ideal în care să îmi pot desfășura scenariul didactic după bunul plac, iar acest loc este aici, la SpeakUp, unde am șansa să mă (re)descopăr în fiecare zi și să lucrez la a deveni cea mai bună variantă a mea de până acum.

Am urmat cursurile Facultății de Litere și Științe din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, specializarea Limba și Literatura Română- Limba și Literatura Engleză, urmând să aprofundez aceste studii la un program de masterat intitulat ,,Studii Culturale Românești în Context European", însoțite de parcurgerea modulului psihopedagogic, nivel I și II. Dorința mea de cunoaștere neîncetată este definită și de pasiunile pe care le am, printre care se numără călătoritul, istoria și lectura, iar perseverența și disciplina sunt alte calități pe care le-am dobândit prin practicarea unui sport de performanță timp de 14 ani. 

Îmi doresc ca parcursul meu în aventura cunoașterii și educării să fie unul cât mai prosper și să reușesc să le insuflu micilor mei învățăcei pasiunea mea pentru dezvoltare, atât intelectuală, cât și emoțională.