Blog

Acasa // blog

Un nou an, cu noi intentii orientate in aceeasi directie pozitiva




Este un obicei nescris, care in ultimii ani a prins radacini in randul multora dintre noi. Este un obicei privit cu ochi buni, asteptat cu nerabdare, datator de speranta si a carui prima calitate este aceea de a motiva. Obiceiul de a ne seta intentii palpabile la fiecare inceput de an este, poate, unul dintre cele mai pozitive lucruri pe care le putem face pentru propria persoana, atat pe plan personal, cat si pe cel profesional.

'Tis the season of Secret Santa




“Sa formezi o echipa este doar începutul, sa rămâi împreuna este progresul, sa lucrezi împreuna este succesul” H. D. Thoreau

Zece intrebari pentru un trainer de nota 10




Gandeste-te la Speak Up School ca la un autoturism performant. Care este rolul unui autoturism? Te ajuta sa te deplasezi, sa ajungi din punctul a, in punctul b si tot asa, intr-o anumita perioada de timp. Ca orice masina, un intreg angrenaj sta in spatele capacitatilor pentru care este renumita. Iar ca sa fie pornita, in cazul nostru, ca lucrurile sa mearga struna, e nevoie de un motor puternic. Ei bine, o parte foarte importanta a motorului Speak Up School este formata din trainerii sai. Ei pun masinaria in miscare. Ei sunt rotitele care fac lucrurile sa se miste, care-i poarta pe toti cei care pleaca la drum din punctul a, in punctul b.

Invitatie la atelierul de creatie




”Pentru mine, creativitatea este un fenomen general uman. (...) Creativitatea înseamnă îndrăzneală: tot ceea ce este nou este incert și nonconformist. Pentru a se putea avânta în necunoscut, individul trebuie să dispună de acea libertate interioară, de acel sentiment de siguranță, provenite din lumea sa înconjurătoare.” (Erika Landau - ”Psihologia creativității”). Creativitatea nu se poate defini ca fiind înnăscută; ea poate fi conservată și educată și, mai ales azi, este nu doar la îndemâna oricui, ci e chiar necesară. Într-o societate ultra modernă și super tehnologizată, unde inteligența artificială (chiar dacă și ea este un proces creativ) tinde să devină noua normalitate, creativitatea izvorâtă din dragostea pentru artele frumoase, pentru lucrurile realizate cu migală și răbdare, reprezintă un fel de salvare a spiritelor aglomerate.

Suntem in cautarea unui coleg/a care sa fie pasionat/a de studiul limbii germane, curios/oasa si dornic/a de joaca




Suntem in cautarea unui coleg/a care sa fie pasionat/a de studiul limbii germane, curios/oasa si dornic/a de joaca!

Cum ar trebui sa fii astfel incat sa te integrezi in echipa noastra, iar noi sa fim incantati de colaborarea cu tine?

O carte pe zi sau avantajele citirii rapide (I)




O carte pe zi pare un vis indepartat, mai ales in ziua de azi cand, copil, adolescent sau adult, esti coplesit de ritmul alert cu care se scurge timpul. Indatoririle zilnice, cele de la job sau de la scoala/liceu/facultate, temele, orele suplimentare, cursurile optionale, etc. iti lasa prea putina vreme pentru citit, de exemplu. Dar cum ar fi sa poti sa citesti mai repede? E adevarat, nu e un mit: poti ajunge, cu rabdare si vointa, la o carte pe zi, insa e necesar sa urmezi anumite etape, despre care poti afla mai multe parcurgand randurile de mai jos.

10 motive pentru care e important sa cunosti limba engleza




Este adevarat ca internetul abunda in texte de acest gen, in care ti se prezinta x sau y motive pentru care e bine sa faci anumite lucruri sau in care ti se ofera sfaturi pentru a-ti gasi echilibrul, fericirea, bunastarea. Din multitudinea de articole care par a reda, numeric, solutii la problemele cu care ne confruntam zi de zi, cele care au drept tinta cunoasterea unei limbi straine sunt, de departe, printre cele mai pertinente. Urmand aceeasi linie, adaugam si noi 10 motive pentru care e important, mai ales in ziua de azi, sa cunosti o limba moderna.

7 carti in limba engleza pentru copii si adolescenti




#recomandareasaptamanii de la #SpeakUpSchool

Cartile sunt prieteni de nadejde care te insotesc prin viata, in fiecare moment, fie ca treci prin perioade fericite, fie mai putin stralucite. Iti deschid orizonturi nebanuite, iti prezinta lumi fascinante, iti ofera informatii valoroase care iti imbogatesc cultura generala, personalitatea, te educa emotional si spiritual. 

Care este varsta potrivita invatarii unei limbi straine




Cand vine vorba de a studia o limba straina, avem tendinta sa credem ca aceasta misiune este destinata exclusiv copiilor. Doar ca lucrurile nu stau intocmai, pentru ca si adultii pot invata cu succes o limba straina.

SpeakUP School continua povestea Cursuri Copii Ploiesti si Succes Personal




*speak up – to talk louder, to say what you think instead of saying nothing (macmillandisctionary.com) 

Educatie non-formala, o altfel de scoala, grija si rabdare, multa dedicare, libertate de exprimare, incurajare, indrumare, ghidare, sustinere, invatare, indiferent de varsta, indiferent de nivelul de cunostinte SpeakUP School e langa tine, in mai multe privinte! 

De ce SpeakUP?

Pentru ca pretuim nevoia de exprimare. Pentru ca intelegem importanta si impactul ideilor si informatiilor redate sub forma lor cat mai curata si corecta. Pentru ca, de zece ani incoace, sub umbrela Cursuri Copii Ploiesti si Succes Personal, sute de copii si adulti s-au bucurat de o transformare autentica, cu fiecare curs parcurs, cu fiecare eveniment bifat, cu fiecare noutate asimilata si integrata, cu fiecare abilitate descoperita, cizelata si cultivata. Pentru ca A VORBI - a vorbi corect, a vorbi in limba materna, a vorbi intr-o limba straina, a vorbi cu siguranta si stapanire de sine, a vorbi sincer, a vorbi despre ceea ce simti, traiesti si gandesti – este mai mult decat un simplu verb, este o stare, o realitate, o necesitate, un drept la indemana tuturor. 

Cursuri Copii Ploiesti + Succes Personal = SpeakUP School 

 

Suntem in cautarea unui coleg/a care sa fie pasionat/a de studiul limbii engleze, curios/oasa si dornic/a de joaca




Suntem in cautarea unui coleg/a care sa fie pasionat/a de studiul limbii engleze, curios/oasa si dornic/a de joaca!

Cum ar trebui sa fii astfel incat sa te integrezi in echipa noastra, iar noi sa fim incantati de colaborarea cu tine?

10 ani de nota 10+




Câteodată, timpul trece ca în povești. O zi pare cât o secundă, săptămânile se comprimă în minute, iar anii... anii se duc iute-iute, ca vântul și ca gândul. Și uite-așa, centrul nostru educațional Cursuri Copii Ploiești a împlinit zece ani. Zece ani de nota 10 +. Zece ani care au trecut ”in the blink of an eye”. Nu-s nici mulți, dar nici puțini. Nu au fost lipsiți de provocări, dar pentru că am știut să le întâmpinăm cu zâmbetul pe buze și determinare, iată-ne aici! 

Am lansat clubul micilor cititori




„Când înveţi să citeşti, devii liber pentru totdeauna.” – Frederick Douglass

Astazi, in prima zi dintr-un an pe care cu totii ni-l dorim "un nou inceput", am lansat un proiect tare drag noua -  Clubul Micilor Cititori.

Adio, 2020! Bine ai venit, 2021!




Adio, 2020! Bine ai venit, 2021!

Goodbye! Au revoir! Auf Wiedersehen! si Adio! 2020. Welcome! Bienvenue! Herzlich willkommen! si Bine ai venit! 2021! Se sfarseste un an nu neaparat greu, cat mai ales plin de provocari si lucruri noi. De-a lungul calatoriei sale prin viata, pus fata in fata cu necunoscutul, omul a fost nevoit sa se descurce. De-a lungul timpului, el s-a adaptat, a improvizat, a modelat in favoarea lui situatii diverse si nemaintalnite. A scos la inaintare ratiunea, a combinat-o perfect cu imaginatia, simtul practic, dorinta de a reusi. In orice neant l-ar fi aruncat imprevizibilul, omul a aterizat mereu in picioare. Si continua sa o faca atunci cand are de infruntat provocari precum cele oferite de 2020. 

CURSURI COPII PLOIESTI, pentru al cincilea an consecutiv, centru de pregatire pentru examenele Cambridge




Primim cu entuziasm, pentru al cincilea an consecutiv, certificatul Cambridge care atesta statutul nostru de "Centru de pregatire pentru examenele Cambridge"!

 

 

Cambridge English organizeaza webinarii informative pentru copii si parinti




Pentru a ajuta candidatii (si parinti lor) sa se pregateasca pentru examen, echipa Cambridge Assessment English a conceput o noua serie de webinarii informative.

In fiecare webinar, veti regasi:

  • formatul probelor de examen
  • resursele gratuite de pregătire online
  • alte resurse și sfaturi
  • un moment interactiv: intrebări /raspunsuri

Cambridge English Qualification Preparation Centre * July 2019 - August 2020 *




Ne plac colaborările serioase, axate pe bifarea obiectivelor, atât ale noastre, cât mai ales ale cursanților noștri.

Suntem mândri și bucuroși să facem parte din familia Eurolingva Examinations Centre, sa ducem mai departe frumoasa colaborare pe care o avem încă din 2015 și să oferim, #impreuna, copiilor și adolescenților din #Ploiesti, posibilitatea de a se pregăti și a susține, așa cum se cuvine, un examen #Cambridge chiar la ei în oraș. ☀️

 

Limba germana – o provocare utila si de viitor




* interviu cu Alexandru Vica, trainer Cursuri Copii Ploiești 

Germana este o limba grea, dificila, are cuvinte lungi si gramatica sa este grea.

I-am auzit pe multi spunand aceste lucruri despre limba germana. Eu as zice ca germana este o provocare utila si de viitor, o provocare necesara celor care isi doresc mai mult. Pentru ca, alaturi de limba engleza care le este predata copiilor inca de la gradinita, germana reprezinta o a doua limba numai buna de stiut si utilizat. Poate ca nu este easy-like-a-b-c precum engleza, dar daca te vei tine de treaba si vei avea alaturi un profesor dedicat care sa te ajute sa o asimilezi asa cum trebuie, foarte curand te vei auzi declarand ”Ich liebe Deutsch!”

Cum se invata la noi engleza? Cu zambete, joaca si buna dispozitie. Hai si TU!




La Centrul Educational Cursuri Copii Ploiesti nu invatam doar limba engleza. Aici descoperim empatia si prietenia, increderea si motivatia. Totul se petrece intr-o atmosfera destinsa, din care nu lispesc joaca si jocurile, zambetele si emotiile. Te asteptam. Hai si TU!

Tabara PRIETENIEI sau sase zile care iti raman pe veci in suflet




La fel de bine i-am fi putut spune “Fabrica de amintiri” sau “Zile si nopti de poveste”. Am numit-o “Tabara prieteniei” pentru ca noi credem in acest sentiment. In jurul prieteniei s-au creat legaturi unice si emotionante, s-au scris si s-au rostit povesti captivante, s-au aflat si invatat lucruri noi si interesante. Chiar daca cele sase zile de tabara au trecut, momentele petrecute impreuna ne vor ramane mereu in suflet.

Noi nu tinem sedinte cu parintii, ci sesiuni de comunicare




De ce sesiuni de comunicare? Pentru ca ea, comunicarea, face ca lucrurile sa se intample, lumea sa functioneze in parametrii normali, faciliteaza relatiile dintre oameni, ne ajuta sa invatam si sa ne dezvoltam.

Cautam INTERN pentru cursurile de limba engleza. Aplica acum!




Esti student(a)? Creativitatea te defineste? Pui pasiune in ceea ce faci si adori sa vorbesti in limba engleza? Esti prietenos/prietenoasa si iti place sa comunici cu cei din jur? Iti place sa lucrezi cu copiii? Crezi in educatia nonformala? Vrei sa lucrezi alaturi de o echipa minunata, in compania unor copii exceptionali, in perioada 24 iunie – 30 august (cu posibilitate de prelungire)?  

 

15 citate inspirationale pentru copii, parinti si profesori!




Cu totii avem nevoie de ganduri si exemple pozitive, de incurajari si vorbe atent ticluite care sa se preteze oricarei stari de spirit. Nu ne-am propus sa cream o colectie impresionanta de citate despre viata, ci ne-am gandit ca ne-ar prinde bine tuturor sa ne reamintim ca modul in care ne raportam la noi insine si la ceea ce ne inconjoara este, poate, cel mai bun exemplu de oferit celorlalti. Despre asta este vorba, despre puterea exemplului si despre ceea ce alegem sa facem in continuare. Fiti inspirati, zi de zi, si ramaneti prezenti! 

 

Schimba viteza si invata sa-l asculti!




Trage aer adanc in piept, schimba viteza pe o treapta inferioara, asculta-l cu atentie si totul va capata un nou sens. Nu, nu este greu sa-ti asculti copilul, trebuie sa-ti doresti si, foarte important, sa ai rabdare. 

Cum a fost azi la scoala?




“Cum a fost azi la scoala?” a fost si este in continuare una dintre intrebarile nu tocmai inspirate pe le adresam copiilor. Raspunsurile celor mici – de cele mai multe ori monosilabice – vin sa confirme faptul ca, a vorbi despre scoala, nu este subiectul lor preferat. Sau poate ca limbile li s-ar dezlega cu mai multa usurinta daca subiectul “scoala” ar fi abordat pe indelete si intr-o maniera mai creativa. Asadar, cum procedam? 

Metoda eclectica este preferata cursurilor noastre de limbi straine




Imaginati-va o scara pe care copilul o urca treptat pentru a ajunge cat mai sus. Fara sa se compare cu ceilalti, ci doar cu el insusi, pentru ca reinterpretarea realitatii prin asimilarea unei limbi straine tine de ritmul fiecaruia, de contextul in care se afla si de factorii care il influenteaza

Aventura Urbana defineste vacanta de vara!




Ce definitie mai buna decat “cel mai asteptat moment din an” ar putea fi data vacantei de vara? Copiii sunt cei care o invoca cel mai des. Ce-i provoaca sa faca asta? Temele zilnice, pregatirile si  activitatile suplimentare de peste zi plus prea putinul timp liber petrecut facand doar ceea ce le face placere sunt cateva dintre motivele care transforma vacanta de vara in cel mai dorit si asteptat moment din an. 

”Emotii pe hartie” sau 7 motive ca sa nu renunti la scrisul de mana




Mai inainte de a experimenta scrisul pe hartie, copilul modern e deja familiarizat cu tastele laptopului, touch-screen-ul smartphone-ului sau butoanele qwerty. In contextul modernitatii si al evolutiei, aceste lucruri par si chiar sunt normale pentru ca este indicat ca cei mici sa-si formeze aceste deprinderi. Insa cum ramane cu scrisul de mana? Copilul secolului XVII, de exemplu, nici n-ar fi banuit ca, treptat – treptat, scrisul de mana va fi partial abandonat, uitat in umbra, impaienjenit si prafuit. Din fericire, inca mai exista persoane carora le pasa de cuvantul scris, nascut din varful penitei, conturat cu emotie pe hartie. Eu sunt una dintre ele. Ma numesc Mihaela si ii invit pe copiii intre 9 si 14 ani sa traiasca ”Emotii pe hartie” in cadrul workshop-ului de C A L I G R A F I E (&Zentangle).

La CURSURI COPII PLOIESTI poti sa te pregatesti dar si sa sustii un examen Cambridge!




Pregătirea pentru susținerea examenului Cambridge – indiferent de nivelul ales – este la fel de importantă ca examinarea în sine. Practic și teoretic, aceasta stă la baza reușitei. Bineînțeles, contează și unde și, mai ales, cum și cu cine te pregătești, cine și cum îți ghidează pașii înspre a ajunge la nivelul dorit, optim pentru a susține un astfel de examen. Însă, o dată promovat examenul Cambridge, avantajele obținute vin în completarea cunoștințelor și noțiunilor dobândite în urma pregătirii.

7 motive ca sa citesti in fiecare zi




Stiai că lectura este cel mai potrivit supliment pentru minte si suflet? Îmbogătită cu darul cunoasterii, presărată cu frumuseti neînchipuite, menirea sa este să te informeze si să te binedispună. Citind, vei avea un mod aparte de a percepe si a întelege lumea. Vei stii mai multe, vei vizita lumi care mai de care mai variate, vei aduna în jurul tău o multime de prieteni, iar toate acestea te vor ajuta să reusesti în orice îti vei dori să faci pe viitor. Lectura te înaltă, niciodată nu te coboară, sau dacă e s-o facă, te va coborî în adâncurile lumilor fantastice si a tărâmurilor populate de fiinte mitologice.

Cititul si memorarea pot fi educate




Un curs sustinut in parteneriat cu INFOSPEED

Ti-ar placea ca pustiul tau sa citeasca toate lecturile pentru vacanta intr-o singura zi?

„Cam imposibil ca acest lucru sa se-ntample, ca doar al meu copil nu e nici Superman, nici Flash! E si el un super-erou in felul lui dar, sa fim seriosi, nu unul care sa citeasca o pagina pe minut!” Asa a sunat raspunsul unui parinte caruia i-am adresat intrebarea din titlu. Dupa ce l-am lasat sa-si exprime neincrederea ca asa ceva ar fi imposibil, i-am dat vestea cea buna: exista tehnici de citire si memorare rapida gratie carora pot fi memorate si 500 de cuvinte pe minut. Iar daca nu se impune memorarea, ci doar extragerea ideilor de baza din text, viteza de citire poate fi si de 1500 de cuvinte pe minut. Nu, nu e ireal, e cat se poate de posibil. Cititul si memorarea pot fi educate prin programul de citire rapida desfasurat in cadrul Centrului Educational CURSURI  COPII PLOIESTI.

The day after the Cambridge Day




Hooray, hooray, it was a happy Cambridge Day!

Cu totii am experimentat, la un moment dat in viata, emotiile examenelor. Iar unii dintre noi s-au obisnuit atat de tare cu acestea, incat au continuat sa studieze si sa dea diferite testari, mergand pe drumul unei continue perfectionari. Pe drumul perfectionarii s-au indreptat si elevii care duminica, 5 martie, au ”sarbatorit” prima editie ”Cambridge Day” care s-a desfasurat in Ploiesti. Nu, nu au sarbatorit printr-o petrecere dansanta – desi buna dispozitie a fost la ea acasa – ci printr-o pretestare gratuita a examenului de tip Cambridge.

Day For Change 2017




Pe data de 20 mai 2017, in intervalul 11:00 – 12:00,  la initiativa Unicef UK, in cadrul centrului CURSURI COPII PLOIESTI va avea loc ”Day For Change”.

”Day For Change” este un eveniment anual de strangere de fonduri, promovat de Unicef UK in cadrul institutiilor si centrelor de invatamant. Anul acesta, sumele de bani stranse in cadrul ”Day For Change” vor ajuta la combaterea malnutritiei in randul copiilor.

English is F.U.N. cand ai la îndemana o tabla creativa si interactiva!




English is FUN FUN FUN cand ai la îndemana o tabla creativa si interactiva! Ce spui de-un plus de creativitate, implicare activa si motivare?  Predarea dar si asimilara limbii engleze se transforma într-o experienta vie si inedita, mai ales ca acum toti vor vrea sa… iasa la tabla!

Pe vremea mea, cand se potcovea puricele la un picior cu nouazeci si noua de oca de fier si s-arunca în slava cerului de ne-aducea povesti, a scrie cu creta alba pe tabla neagra sau verzuie a salilor de curs era fie o corvoada, fie o placere. Asta depindea din ce unghi priveai situatia: daca te situai în coltul tocilarilor, iesitul la tabla nu-ti facea probleme în schimb, daca erai un pic mai introvertit sau pur si simplu erai certat cu cartea, a fi scos la tabla echivala cu cel mai periculos ”bau-bau”.

Azi sunt recunoscator!




Sfârsiturile si începuturile de an sunt momente de aducere aminte, de instrospectie si punere în balantă a faptelor întreprinse, a obiectivelor atinse, a sentimentelor trăite până în acel moment. De regulă, la finele anului tragem linie si, cu precizia unui contabil, ne socotim atent reusitele. Nu facem asta în semn de laudă, ci pentru a ne da seama ce a mers bine si poate fi aprofundat si perfectionat si în anul următor sau pentru a descoperi ce nu a functionat conform asteptărilor noastre.

Abia astept sa-mi fac temele!




Una dintre cele mai mari bucurii pe care un parinte o poate avea este aceea de a stii ca prichindelul sau se descurca de minune la scoala. Si cand spunem „a se descurca de minune” nu ne referim doar la rezultatele deosebite din timpul anului scolar sau la cunostintele acumulate. Din aceasta ecuatie fac parte si temele!

Tema – un cuvant mic doar in aparenta pentru ca, in realitate, insemnatatea lui este colosala. Ai crede ca, odata cu terminarea studiilor, au luat sfarsit si temele. Insa tot timpul vom fi insotiti de felurite indatoriri. Intregul parcurs prin viata este o tema pe care zilnic o indeplinim. Doar ca, pana sa ajungem la temele mai complexe specifice vietii de adult, trebuie sa le parcurgem pe cele ale copilariei.

3 beneficii pe care programul ”HELP la teme” le aduce in viata copilului tau




Trăiesti vremuri în care timpul nu e nici pe departe prietenul tău. Te trezesti buimac, înghiontit în cerebel de alarmele telefonului. Cu ochii cârpiti de somn pui de cafea, pregătesti ceaiul si micul dejun, te străduiesti să trezesti copilul (sau copiii, după caz) din dotare, îl speli, îl echipezi, îl pui la masă… Îi încropesti repede pachetelul siiiii la scoală cu el. Apoi vine rândul tău să te arunci în tornada vietii, să dai ochii cu problemele de peste zi, cu stresul de la birou, cu toanele sefului, cu ironiile colegilor.

Cum sa cresti stima de sine a copilului tau




Stima de sine la copii este ca un fel de zid de protectie pentru ei in fata provocarilor vietii.

S-a dovedit de catre cercetatori ca acei copii care isi cunosc atuurile dar si vulnerabilitatile se comporta total diferit in viata sociala de copiii care nu sunt atat de constienti de acestea. Cei din prima categorie socializeaza mai usor cu oamenii si fac fata presiunilor sociale mai bine decat ceilalti.

Sunt copiii care au stima de sine crescuta, sunt copiii pe care ii vezi zambind aproape toata ziua, sunt cei care se bucura de copilarie si de viata.

3 metode care iti imbunatatesc relatia parinte-copil




Daca ne gandim la relatia parinte-copil, aceasta este o adevarata provocare pentru toti membrii familiei.

Ti se intampla sa crezi ca vei fi un parinte minunat… si crezi acest lucru pana cand… vine momentul sa ai un copil pe bune J). Parca iti rasuna in urechi si in minte cuvintele lui. Parca-l auzi cum tipa si spune:

“ – Nu o vreau pe cea albastra!!! Da-mi-o pe cea rosiiiieee…!”

“ – Iti pasa mai mult de el decat de mine!”

De ce sa NU vii la Centrul Educational Cursuri Copii Ploiesti




1. Pentru ca la Centrul Educational Cursuri Copii Ploiesti nu iti promitem rezultate imediate, ci o dezvoltare continua si sigura a copilului tau.

2. Pentru ca la Centrul Educational Cursuri Copii Ploiesticei mici nu sunt constransi sa invete pentru rezultate, ci ghidati sa invete cu drag despre orice doresc.

3. Pentru ca la Centrul Educational Cursuri Copii Ploiesti copiilor nu li se da totul pe tava, ci au sansa de a cauta si descoperi pe cont propriu.

De ce CURSURI COPII PLOIESTI?




  1. Iei parte la o experienta de invatare unica, cu rezultate evidente si atent monitorizate in timp.
  2. Participi la programe unice bazate pe metode nonformale si experimentale: jocuri creative si atractive, povesti nenumarate, role play-uri adaptate si activitati care  asigura implicarea copiilor 100% in procesul de invatare.
  3. Ai sansa de a colabora cu profesori pasionati, creativi si adevarati profesionisti.

Ofera siguranta copilului tau dar, invata-l sa isi rezolve problemele!




Copil fiind faceam tot ce stiam eu mai bine si imi foloseam intregul potential, talente, abilitati in folosul celorlalti. Inca de la proaspata varsta de 11 ani, imi dezvoltasem atat de tare capacitatea de a asculta oamenii si de a le rezolva problemele incat mama, de fiecare data cand ii mergea rau, apela la “micutul psihoterapeut”.

Am dat mult timp vina pe ea pentru faptul ca m-a impovarat de copila cu necazurile ei si ale familiei. Pana de curand, o invinovateam si ii reprosam faptul ca mi-a facut cunoscute problemele de la varsta cand trebuia sa se joace cu mine.

3 metode prin care sa dezvolti inteligenta emotionala a copilului tau




In primul rand va spun ca nu scriu din perspectiva de specialist, medic pediatru, psiholog sau psihoterapeut. Scriu si va impartasesc din experienta mea de mama si din perspectiva de trainer pentru copii, pe care-i urmaresc de 5 ani incoace, in ideea de a le oferi indrumare pentru o dezvoltare si o evolutie armonioasa.

Antrenat pentru a straluci




Mi-amintesc ca si cum ar fi fost ieri ziua in care viitoarea mea invatatoare a venit acasa sa le ceara bunicilor sa ma trimita la scoala. Implinisem in august 6 ani, in septembrie incepea scoala, dar parintii ar fi vrut sa mai stau acasa inca un an. Nu stiu cat se gandeau la mine si cat, poate, la temele care de multe ori cad in sarcina parintilor, cert este ca pana la urma invatatoarea, nici ea tocmai convinsa de justetea demersului sau, a reusit sa fie indeajuns de convingatoare incat sa spulbere dilemele bunicilor.

Copiii si dezvoltarea lor personala. Cum le putem cultiva inca din copilarie obiceiuri benefice cu ajutorul carora vor putea obtine succesul.




Obiceiuri eficiente si abilitati ce ii vor indruma pe cei mici sa inteleaga, inca de la o varsta foarte frageda, ce inseamna responsabilitatea, cum pot dobandi mai multa incredere in fortele proprii si care sunt cele mai benefice alegeri pe care le pot face in interesul propriu.

Dezvoltarea personala nu mai este de mult timp un subiect nou pentru foarte multi dintre noi. Dar cum poti reusi ca parinte sa fi un model de urmat, sa ramai motivat si in acelasi timp sa trezesti in micutul tau dorinta de a descoperi cum il poate ajuta dezvoltarea personala?
Următoarele cinci sugestii pot fi structurate pe parcursul unei zile intregi a copilului tau, astfel incat sa va puteti concentra impreuna pe cresterea si dezvoltarea voastra personala.

Cum sa-ti determini copilul sa citeasca cu placere




Vrei ca micutul tau sa citeasca cu placere? Exista cateva sfaturi pe care le poti lua in considerare pentru a-l determina sa citeasca si sa ii faca placere in acelasi timp:

  1. Citeste-i cu voce tare. Se aplica nu numai copiilor foarte mici, ci si copiilor de 8, 9, 10 ani. Pe masura ce cresc citeste-i lucruri care sa ii starneasca interesul si sa fie potrivite varstei.

Sustinem Nonformalul – Ateliere gratuite de educatie nonformala pentru copii




Va invitam sambata, 16 NOIEMBRE, sa luati parte la o serie de activitati educationale gratuite, menite sa evidentieze atuurile educatiei nonformale: centrarea pe dezvoltare personala, activitati scurte bazate pe rezultate imediate, abordarea individuala a fiecarui participant si concentrarea activitatii pe nevoia fiecaruia, flexibilitate, metode interactive de predare, resurse neconventionale.

„Fii cuminte” si „Nu ai voie”




In continuare raman la ideea despre mine ca nu am inspiratia necesara de a scrie articole si nu am nici timpul necesar sa o fac. Si totusi mi-am propus sa astern pe hartie, o serie de idei si pareri personale in ceea ce priveste ingrijirea si educarea copiilor, fiind in masura de acum sa ma pronunt in cunostinta de cauza. Da, consider ca doar experienta personala, in orice realizezi, te valideaza si iti creeaza experienta ca sa poti scrie documentat.

Cele 3 “must have-uri” in primele luni de viata ale bebelusului




Atunci cand ai un copil mic, nou nascut si in mod special primul, ai impresia ca nu esti suficient pregatita, ca nu ai tot ce iti trebuie, cel putin inainte de nastere, eu asa am crezut.

Bineinteles ca nu am mers pe mana cunostintelor mai in varsta care ma indrumau sa nu cumpar nimic inainte de nasterea copilului pentru ca aduce ghinion, serios? Unde scrie? Astfel ca am mers cu lista binecunoscuta la magazinele de specialitate pentru achizitia lucrurilor. Voi reveni intr-un articol urmator cu aceasta lista si cu ce consider eu ca este util.

Insa, pana atunci vreau sa va impartasesc cele mai importante 3 elemente in primele luni de viata ale bebelui, fara de care m-as fi descurcat mai greu.

Duminica, 27 Mai, s-a desfasurat prima editie a Concursului de Dezbateri pentru Copii – KIDS DEBATE




Duminica, 27 Mai 2012, a avut loc unicul concurs de dezbateri pentru copii KIDS DEBATE editia I. Acesta s-a desfasurat in cadrul proiectului CURSURI COPII PLOIESTI la Centrul de Dezvoltare Personala Si Profesionala SUCCES PERSONAL.

KIDS DEBATE – Unicul concurs de dezbateri pentru copii vine acum si in scoala ta!




De ce KIDS DEBATE? Pare simplu pentru cei mici sa spuna ca sunt de acord sau nu cu ceea ce se discuta in jurul lor. Cand spunem simplu, ne referim la faimosul raspuns: “D-aia….”, “Pur si simplu…”, “Ca asa zic eu” samd. Aceste raspunsuri SIMPLE  devin doar amintiri din momentul in care cei mici accepta provocarea KIDS DEBATE si se inscriu la cursul de dezbateri sau chiar in club.