DESPRE NOI

Acasa // Despre noi

Centrul Educational Cursuri Copii Ploiesti a luat nastere din dragoste si responsabilitate pentru copii, din pasiune pentru educatia nonformala vazuta ca factor determinant in dezvoltarea personala, afectiva si intelectuala a copiilor.  Plecand de la aceste lucruri, in anul 2011 a luat nastere cursul de dezvoltare personala – “Autocunoastere. Motivare. Relationare” – care, de 9 ani incoace, a contribuit la dezvoltarea emotionala si relationala a sute de copii.

Incepand cu anul 2012, cursurilor de dezvoltare personala li s-au alaturat cele de limbi straine, iar din anul 2015 am devenit centru de pregatire in vederea sustinerii examenelor Cambridge.  

Ne incepem fiecare zi plecand de la intrebarea “De ce are nevoie copilul?”. Pare o intrebare cu raspunsuri foarte simplu de dat, nu-i asa? E clar ca nevoile de baza primeaza, dar e obligatoriu ca acestora sa li se alature disponibilitatea emotionala a adultilor si caldura relationala. De fapt, si acestea fac parte tot din categoria nevoilor de baza.

Pentru a se dezvolta armonios, pentru a trece prin copilarie cu zambetul pe buze si a ajuge la o adolescenta echilibrata si, mai apoi, la o viata adulta asumata, copilul trebuie sa fie apreciat, sa se oglindeasca in ochii “celor mari” care-l ghideaza, sa reuseasca sa-si identifice si sa-si verbalizeze emotiile si sa cultive relatii calde si sincere cu cei din jur.

Pe langa invatarea si aprofundarea limbilor straine si participarea la cursuri si ateliere cu tematica diversificata, copilul de la “Cursuri Copii Ploiesti” deprinde ce sunt empatia, prietenia, apartenenta, increderea.

Rolul nostru este acela de a-l vedea si a-l auzi, de a-l simti si a-l sprijini, de a-l accepta asa cum este si a-l sustine sa se integreze in comunitate, de a-l ajuta sa se descopere si sa-si descopere competentele.